Local

Baronul Marian Oprisan, cel mai bine platit bugetar

Sebastian Oancea
1 aug 2005 861 vizualizări
Sfirsitul lunii septembrie le aduce lefuri mai mari prefectului Ion Oprea, primarului Decebal Bacinschi si sefului Consiliului Judetean. Marian Oprisan va fi platit cu cu 1.760.000 de lei pentru o zi de munca.

Odata cu sfirsitul lunii septembrie, demnitarii publici vrinceni vor avea salarii mult mai mari. Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind unele masuri in domeniul salarizarii persoanelor care ocupa functii de demnitate publica, alese si numite, din administratia publica locala, prefectul judetului, Ion Oprea, primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, precum si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, vor avea salarii mai mari incepind cu 30 septembrie. Practic, primii oameni ai judetului vor fi si cei mai bine platiti bugetari. Justificarea masurii guvernantilor de a mari salariile demnitarilor pe plan local sta in faptul ca "este necesara asigurarea unui cadru legal prin care sa se elimine inechitatile create de acordarea nejustificata a unor drepturi de natura salariala (spor de vechime in munca), in baza hotaririlor definitive si irevocabile ale unor instante de judecata. In acest sens, pentru a se evita extinderea aplicarii unor dispozitii contrare prevederilor legale, ca urmare a altor actiuni in curs de solutionare, se impune, in regim de urgenta, reglementarea situatiei privind remunerarea functiilor de demnitate publica, alese si numite, din administratia publica locala", dupa cum se arata in Ordonanta de Urgenta a Guvernului, care va intra in vigoare la 30 septembrie. Potrivit acestui act normativ, prefectul Ion Oprea va avea un salariu de 41,2 milioane de lei vechi, reprezentantul guvernului in teritoriu facind parte din categoria prefectilor de judete incadrate la categoria a II - a, dupa numarul de locuitori. Subprefectul Manole Merchea va avea un salariu de 36,7 milioane de lei, adica peste 1000 de euro, iar primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, va primi, de la 30 septembrie, o indemnizatie de aproape 30 de milioane de lei. Cit il priveste pe Marian Oprisan, presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, acesta va primi, tot de la aceeasi data, un salariu de 45 de milioane de lei, mai mult aproape 5 milioane de lei decit prefectul judetului. Practic, Marian Oprisan va fi cel mai bine platit bugetar din Vrancea. Un calcul simplu, arata ca Marian Oprisan va fi platit cu cu 1.760.000 de lei pentru o singura zi de munca. Vicepresedintii Consiliului Judetean Vrancea, Mircea Diaconu si Horia Vintila Furtuna, vor primi fiecare cite un salariu de 40 de milioane de lei lunar. "Indemnizatiile reprezinta unica forma de de remunerare a activitatii corespunzatoare functiei si reprezinta baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial. La calculul cuantumului indemnizatiei nu se adauga sporul de vechime in munca si nici alte sporuri prevazute de lege", se arata in noua Ordonanta a salarizarii demnitarilor locali numiti si alesi. Practic, sporurile cresc si mai mult lefurile primilor demnitari si functionari ai Vrancei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.