Local

Ministrul Laszlo Borbely a vizitat ruinele din Vrancea

Sebastian Oancea
28 iul 2005 686 vizualizări
Majoritatea caselor darimate sint din paianta si chirpici



Ministrul delegat pentru Lucrarile Publice, Laszlo Borbely, a fost prezent ieri in 5 localitati afectate de inundatii din judetul Vrancea, dupa ce a vizitat si Banatul distrus de ape. Pe parcursul vizite, acesta a intrat in casele distruse de inundatii, a stat de vorba cu oamenii si a primit informari despre nevoile pe care le au comunitatile pentru refacerea gospodariilor distruse. Laszlo Borbely a vizitat satul Mircesti, din comuna Vinatori, satul Vadu Rosca din comuna Vulturu, precum si comunele Suraia, Nanesti si Maicanesti. Ministrul a asigurat oamenii si autoritatile locale ca se va face o inventariere cu expertiza a caselor care sint pe punctul de a se darima si care vor trebui demolate, precum si ca se va gasi cit mai repede amplasamentul pentru viitoarele gospodarii. "Oamenii sint foarte nerabdatori, ca s-a retras apa. Noi trebuie sa facem expertiza si va trebui sa gasim o solutie, pentru ca oamenii ei zic: «d-le, dar cind veniti totusi, ca eu m-as apuca de consolidari, daca mi-ati da bani, daca mi-ati da materiale de constructie. (...) La 800 - 1000 de case, sper ca ne putem angaja. Deocamdata, sper sa obtinem acesti bani, circa 400 de miliarde de lei, plus 150 de la minister de la noi, si putem porni", a spus Laszlo Borbely in satul Mircesti. Saptamina viitoare, impreuna cu prefectii din judetele afectate, ministrul va stabili un calendar al inceperii lucrarilor de executie. Primii bani destinati reconstructiei caselor darimate exista deja, 400 de miliarde de lei, dupa cum a spus ministrul delegat. Primarii localitatilor prin care a trecut ministrul Laszlo Borbely l-au informat pe acesta ca, pina acum, materialele de constructii trimise ca ajutoare in satele calamitate sint foarte putine. "Am avut la un moment dat 30 de colegi care au venit sa ne ajute din toata tara, care au venit sa ne sprijine la inventarierea care s-a facut si le multumesc, sistemele constructive sint in proportie de 85% din paianta, chirpici, cu furci din lemn, marea majoritate nu au fundatie, daca au, sint din piatra, peretii fiind din pamint, au stat mult in apa, saturati de apa, cedeaza sub greutatea proprie a peretilor", l-a informat si Dragos Micu, inspector sef la Inspectoratul pentru Calitatea in Constructii Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.