Local

Seful Jandarmeriei Romane - chemat sa comande la Vrancea

Sebastian Oancea
19 iul 2005 697 vizualizări
Generalul Costica Silion va coordona iesirea din criza

Ieri, la sediul Institutiei Prefectului, a avut loc sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, la care au participat, din partea Ministerului Administratiei si Internelor, secretarul de stat Victor Paul Dobre si generalul de brigada Costica Silion, inspector general al Jandarmeriei Romane. Acesta din urma a fost desemnat coordonatorul tuturor fortelor Ministerului Administratiei si Internelor care actioneaza in zona judetului nostru. La sedinta de ieri au fost stabilite prioritatile imediate ale autoritatilor statului, care vizeaza mentinerea sub control a situatiei igienico-sanitare a populatiei din zonele afectate, evacuarea cadavrelor de animale care mai exista in localitatile inundate, continuarea aprovizionarii cu alimente si apa a populatiei sinistrate si izolate si asigurarea distribuirii acestora sub coordonarea primarilor, a responsabililor de zona (ofiteri de politie sau de armata) si a fortelor de ordine, restabilirea functionarii normale a tuturor utilitatilor (energie electrica, alimentare cu apa, retele de telefonie), restabilirea alimentarii municipiului Focsani cu gaze naturale, precum si restabilirea infrastructurii rutiere judetene. "Se conteaza intr-o mai mare masura pe sprijinul populatiei in actiunea de identificare si colectare a cadavrelor de animale care mai exista in special pe raza localitatilor grav afectate. Trebuie sa evitam declansarea unor epidemii care sa puna in pericol sanatatea cetatenilor. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor precum si Directia de Sanatate Publica au in zonele afectate echipe de specialisti carora autoritatile locale si cetatenii trebuie sa le acorde tot sprijinul posibil", a declarat dupa sedinta prefectul Ion Oprea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.