Local

Valea Susitei ramine izolata

Gabriel Sava
18 iul 2005 905 vizualizări
La Soveja se poate ajunge cu o ocolire pe un drum forestier

Localitatile situate pe Valea Susitei - Racoasa, Cimpuri si Soveja - ramin inca izolate de restul judetului. Drumul DN 2L ce leaga punctul rutier Tisita de comuna Soveja a fost rupt in mai multe portiuni. Pe acest traseu se poate circula din Tisita pina in satul Varnita, component al comunei Racoasa. Se poate ajunge astfel in Panciu si Straoane fara probleme, cu toate ca, in primii 4-5 km de la Tisita spre Panciu, apele care au acoperit drumul au lasat in urma aluviuni. Prima ruptura a DN 2L este la podul de la Limpejoara, de la intrarea in Varnita. O a doua ruptura este pe portiunea anterior rupta de ape, intre Varnita si Racoasa, unde soseaua a fost luata pe o portiune de mai bine de 80 m, pina in marginea padurii. Pentru a ocoli tot acest sector, satenii au improvizat de la primul pod rupt la Varnita si pina in satul Verdea al comunei Racoasa un drum forestier de citiva kilometri, care nu poate fi practicat insa decit de carute sau de masinile de teren. In Soveja se poate ajunge cu dificultate, cele doua poduri rupte fiind partial redate circulatiei. Daca in punctul numit Chiua, podul poate fi folosit si de camioane, pe un alt podet rupt si improvizat de localnici, autoritatile apreciaza ca nu pot trece decit masinile mici. Legatura dintre Soveja si DN2D a fost intrerupta, drumul numit Coasa fiind inchis de alunecarile de teren. Prima varianta de ajunge in Valea Susitei a fost traseul Vidra- Vizantea Manastireasca- Vizantea Livezi- Cimpuri. Folosit timp de trei zile, drumul nu mai poate fi folosit dupa ce un podet improvizat a cedat si s-a prabusit. Distanta totala a acestei variante era de 20 km, din care peste trei sferturi este drum extrem de dificil. Nici in interiorul localitatilor situatia drumului nu este cu mult mai buna, datorita suvoaielor care au sapat in drumul pietruit si a bolovanilor ramasi pe portiunile de carosabil, acolo unde mai sint.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.