Local

Olimpici premiati fara oficialii Inspectoratului Scolar

Camelia Stănilă
7 iul 2005 660 vizualizări
Elevii au fost trimisi la Primarie pentru a-si ridica sumele de bani

Ieri, in cadrul Zilelor Municipiului Focsani, au fost premiati si elevii cu rezultate deosebite la olimpiade nationale si la concursurile sportive din acest an. Dupa cum s-a anuntat, festivitatea s-a vrut mai altfel, un fel de legatura intre trecutul orasului si viitorul, reprezentat de tineri. Din pacate, premierea a lasat si un gust amar unora dintre participanti, atit prin tenta politica pe care au dat-o organizatorii, cit si prin faptul ca printre invitati nu s-au numarat si dascalii care i-au pregatit pe elevi. Desi o astfel de premiere s-a mai desfasurat la jumatatea lunii iunie, din lipsa unei hotariri prin care sa se aloce fondurile necesare, elevii nu au primit decit diplome si citeva premii in carti, oferite de Inspectoratul Scolar. Acum, dupa ce Consiliul Local Focsani a hotarit acordarea unor noi premii olimpicilor, oficialii ISJ nici macar nu au mai fost invitati. "Stiam de o astfel de manifestare, caci eu am oferit lista olimpicilor, iar Primaria Focsani i-a selectat doar pe cei din oras. Recunosc ca m-a durut ca nu am fost invitat ca sef al institutiei. Probabil a fost o scapare din parte autoritatilor. Ce-i drept, am primit o invitatie pentru toate manifestarile de Zilele municipiului, insa as fi dorit sa fiu invitat special pentru aceasta actiune, chiar as fi vrut sa particip. Ma bucur insa ca elevii au primit si niste sume de bani, care chiar le erau necesare", a afirmat inspectorul general al ISJ, Danut Popoiu.

In sala Ateneului Popular, 53 de olimpici si 10 sportivi au fost recompensati cu diplome, dar si cu sume intre 1 si 3 milioane de lei, in functie de rezultate. Autoritatile locale au asigurat aproape 80 de milioane de lei pentru festivitatea adresata elevilor. Desi tinerii se asteptau sa primeasca si sumele de bani, nu mica le-a fost mirarea cind in plicurile inminate de primarul Decebal Bacinschi au descoperit fluturase in care li se spunea elevilor sa se prezinte la casieria Primariei, cu buletinul, pentru a ridica premiile. Desi recunoasterea meritelor elevilor din Vrancea nu ar trebui sa aiba culoare politica, conotatiile de acest gen au fost vizibile prin invitatii prezenti. Cei care au oferit diplomele olimpicilor au fost nimeni altii decit deputatul PSD George Baesu si senatorul PSD Angel Tilvar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.