Local

Munca la negru, combatuta in contructii

Camelia Stănilă
6 iul 2005 1035 vizualizări
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea a desfasurat o campanie de combatere a muncii la negru in domeniul constructiilor, in perioada 29 iunie- 1 iulie.

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea a desfasurat o campanie de combatere a muncii la negru in domeniul constructiilor, in perioada 29 iunie- 1 iulie. Verificarile au vizat activitatea de contructii speciale, poduri, drumuri, depozitele de contructii, datorita si faptului ca analizele efectuate de inspectorii de munca asupra controalelor din anii 2003 si 2004 au scos in evidenta ca acest domeniu este unul in care predomina abaterile referitoare la securitatea si sanatatea in munca. In cursul celor 36 de controale au fost sanctionati 21 de angajatori, amenzile ridicindu-se la 155 milioane de lei. Trei persoane au fost descoperite muncind fara forme legale. Inspectorii au precizat insa ca, datorita repetarii controalelor si monitorizarii firmelor, numarul deficientelor este mult mai mic. Printre abateri s-au mai numarat nedepunerea in termen a actelor privind executarea, modificarea si incetarea contarctelor de munca, intocmirea defectuoasa a evidentei orelor de munca prestate de fiecare salariat, neefectuarea concediului de odihna. Deficiente au mai fost constatate in asigurarea securitatii lucrului la inaltime, lipsa unui instructaj pe linia protectiei muncii, a unor avize de aptitudine medicala pentru munca in asemenea conditii. Inspectorii de munca au gasit pe santierele din judet si scari mobile necorespunzatoare, nefixe, precum si tuburi de oxigen depozitate necorespunzator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.