Local

Cadrele medicale, acuzate ca au cauzat pierderea unei sarcini

Gabriel Sava
21 iun 2005 675 vizualizări
O femeie care a fost nevoita sa avorteze simbata dimineata considera ca sarcina putea fi salvata. Sotul femeii crede ca personalul medical a tratat cazul cu indiferenta. Medicii spun ca sarcina nu putea fi salvata si il acuza pe barbat ca i-ar fi amenintat.

Un nou scandal se condureaza in jurul Spitalului Judetean Focsani. O femeia care a pierdut sarcina, in urma cu citeva zile, ii acuza pe medici de indiferenta. In noaptea de vineri spre simbata, Daniela David a ajuns la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean acuzind dureri puternice in zona abdomenului. Insarcinata in luna a cincea, femeia a fost adusa de catre sotul ei, dupa ce, intreaga seara, aceasta se simtise rau. In scurt timp, dupa ce a fost examinata de medicul de garda, femeia a fost mutata in sectia de Obstetrica Ginecologie a spitalului. Pina dimineata, aceasta a pierdut sarcina.


Sotul pacientei, Ion David, spune ca problemele au aparut chiar dupa un control la ginecolog."Vineri dupa amiaza am fost cu sotia la doctorul ginecolog la care merge de obicei. I-a facut un consult si i-a spus ca totul este in regula, insa i-a prescris si niste pastile in caz de probleme", afirma Ion David. Problemele au aparut, dupa cum afirma sotii David, la scurt timp dupa ce femeia a fost la medic. Linistita ca pastilele prescrise i-ar fi suficiente, Daniela David a luat una dintre ele si a asteptat sa se simta mai bine. Pentru ca acest lucru nu se intimpla, ba, dimpotriva, starea de sanatate s-a inrautatit, cei doi au decis sa mearga la Spitalul Judetean. "Am simtit intii ca niste intepaturi in burta dupa care am luat una dintre pastile. Pentru ca am continuat sa ma simt rau nu am putut sa adorm, iar in jur de ora 2.00 sotul m-a luat si m-a dus la spital", a declarat in cursul zilei de ieri, Daniela David. Sotul femeii sustine ca, din momentul in care a fost internata si pina dimineata, sotiei lui nu i-a fost administrata nici un fel de medicatie. "Nu i-au facut nimic pina dimineata. Nici macar un pahar de apa nu i-au dat. A stat sotia mea de la ora 2.30 pina la 7.30 cind a avortat, fara ca nimeni sa se interese de ea. Daca spre dimineata nu mergea una dintre femeile din salon sa anunte asistenta de garda, cred ca o lasau sa moara", sustine Ion David.

Acuzele celor doi soti se refera in primul rind la doctorul chirurg care era de garda, respectiv medicul Ioan Placinta. "Nici nu cred ca i-a facut vreo analiza, cind a afirmat ca nu mai este nimic de facut si ca sotia mea va pierde sarcina", a afirmat Ion David. In acelasi timp, acesta a sustinut ca, in ciuda demersurilor civilizate pe care le-a facut pentru a vedea fisa de observatii medicale, a fost intimpinat cu un refuz categoric. Mai mult decit atit, Ion David sustine ca ar fi fost amenintat ca va fi dat afara de catre personalul de paza.


"Am fost amenintati in mai multe rinduri"

In replica, personalul medical din sectia de obstetrica-ginecologie sustine ca a fost amenintat in mai multe rinduri de sotul femeii internate in sectie. Dumitra Stoian, Mirela Hirbocan si Cecilia Bocoi sint cele trei asistente care sustin ca au fost apostrofate de Ion David. "Ne-a facut proaste si a zis ca nu ne-am fi ingrijit de sotia lui", afirma una dintre cele trei cadre medicale. Mai mult, doctorul Marin Popescu, seful sectiei de obstetrica-ginecologie considera ca "individul" nu a avut nici un interes fata de sotia sa. "Daca ii pasa de copil, isi aducea sotia la spital imediat dupa ce au aparut durerile. Ei au asteptat sa treaca 12 ore pina sa vina la Spitalul Judetean. (...) El este primul vinovat de ceea ce s-a intimplat", acuza medicul ginecolog. In acelasi timp, doctorul Popescu este hotarit sa faca plingere penala impotriva lui Ion David, pentru huliganism si injurii. "Nu e posibil ca un nimeni de pe strada sa vina si sa ceara fisa medicala. Fisa este un act medico-legal, la care nu au acces decit personalul medical care se ocupa de caz, Politia si Parchetul, in cazuri deosebite. Chiar daca-i explicam in detaliu ce s-a intimplat omul nu era dispus sa asculte", a afirmat doctorul Marin Popescu. Doctorul Spitalului Judetean, medicul Nicolae Moise a promis ca va analiza situatia in detaliu si va dispune, daca este cazul, masurile in consecinta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.