Local

CAS Vrancea - o institutie in deriva

Gabriel Sava
14 iun 2005 728 vizualizări
Casa de Asigurari de Sanatate a respins oferta de inchiriere a sediului a actualului proprietar. Omul de afaceri Vasile Bogdan spune ca a cerut cel mai mic pret posibil, adica 2 euro pe metru patrat. Doctorul Constantin Buza refuza sa mai stea inca 30 zile in postul de director, din care a demisionat recent. Corpul de Control al CNAS a revenit in Vrancea pentru un alt control.

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea ar putea ajunge in strada, incepind chiar cu saptamina urmatoare. Negocierile privind contravaloarea chiriei pentru a ramine in actualul sediu din strada Stefan cel Mare au esuat. "Comisia de negociere, din care au facut parte reprezentanti ai CAS si ai Prefecturii Vrancea, supervizata de reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a declinat oferta actualului proprietar. Acesta a cerut o chirie la valoarea de 2 euro/mp, solicitare care a fost respinsa. Incepind de miine (azi - n.r.), proprietarul poate cere instantei obtinerea unei decizii de evacuare, act care se obtine in citeva zile. Avem insa o promisiune ca acest lucru sa fie aminat pina la urmatoarea runda de negocieri", a declarat doctorul Constantin Buza. Sediul CAS a fost cistigat in instanta de mostenitorul fostului proprietar, care locuieste la Bucuresti, si care l-a vindul omului de afaceri focsanean Vasile Bogdan. Acesta spune ca valorea tranzactiei este "aproximativ la fel" cu suma pentru care CAS a cumparat sediul de la CUP, adica trei miliarde de lei. In ceea ce priveste inchirierea sediului, Vasile Bogdan crede ca, in cele din urma, CAS va accepta oferta de doi dolar pe metru patrat. "Am cerut mult mai mult, dar am ramas la doi dolari. Alt pret mai jos de at ita nu se poate, mai ales ca este ultracentral. Sint 1500 de metri patrati, din care 560 constructii, iar restul teren. Este un pret de nimic", a declarat Vasile Bogdan. Daca se va ajunge la o intelege, lunar, CAS va trebui sa plateasca peste 100 de milioane de dolari pina la finalizarea noului sediu.


Buza refuza sa mai stea la cirma CAS

Doctorul Constantin Buza, presedinte si director al CAS Vrancea, a renuntat, de ieri, sa mai ocupe aceste functii, conform demisiei pe care a depus-o saptamina trecuta. "Eu am cerut in demisie sa nu mai fiu obligat la a ramine inca 30 zile pe post, conform legii. Nu vreau sa fac figuratie, pentru ca nu exista nici o forma de comunicare nici cu CNAS si nici cu Prefectura Vrancea", a declarat doctorul Constantin Buza. Referitor la comunicarea cu CNAS, doctorul Buza a declarat ca a solicitat in mai multe rinduri raspunsuri in diverse probleme. "Am zeci de adrese trimise catre CNAS, insa nu am primit nici un raspuns. Si nici nu ar fi facut-o daca nu ar fi fost problema cu evacuarea din sediul pe care il ocupam", a adaugat Constantin Buza.


Corpul de Control al CNAS a revenit in Vrancea

Un nou control al Casei Nationale de Asigurari de Sanatatate (CNAS) se desfasoara incepind de ieri la sediul CAS Vrancea. Reprezentantii Corpului de Control au refuzat insa sa faca orice comentariu despre scopul si durata actiunii. Din informatii neoficiale rezulta ca scopul principal este de verificare a datelor financiar- contabile de la CAS Vrancea si, in special, a modului in care s-a derulat investitia la noul sediu, lucrare inca nefinalizata. Revenirea oficialilor de la CNAS coincide cu finalizarea cercetarilor efectuate de catre Curtea de Conturi, cercetare in care, pentru mai multe abateri de natura financiar-contabila, au fost gasiti vinovati doctorul Constantin Buza, care si-a depus recent demisia din postul de director al CAS Vrancea, Gheorghe Bercea, fost director si directorul economic Emilia Trus. "Corpul de Control al CNAS s-a deplasat pentru a investiga situatia financiar contabila a CAS Vrancea. Concluziile vor fi formulate la finalul actiunii de control", a declarat doctorul Constantin Buza. Prima audiata referitor la relatia cu SC Aispa Stars \'95 a fost directorul economic Emilia Trus. Aceste audieri vor continua si in zilele urmatoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.