Local

Echipa de rugby suspecta de TBC

Gabriel Sava
10 iun 2005 703 vizualizări
Un caz de TBC a fost deja confirmat in rindul liceenilor de la Grupul Scolar de Electrotehnica din Focsani. Analizele se vor extinde asupra tuturor persoanelor care au intrat in contact cu elevii.

Un lot de elevi din cadrul Grupului Scolar de Electrotehnica din Focsani, plecati in cantonament cu echipa de rugby, au ajuns la spitalul TBC pentru investigatii. Echipa de rugby fete a Grupului Scolar de Electrotehnica s-a aflat intr-un turneu, saptamina trecuta, insa nu se stie daca boala a luata in acest interval. Dupa cum spun medicii, in urma analizelor facute pina la acest moment au fost diagnosticati cu tuberculoza doar doi dintre adolescenti, rezultatele celorlaltor suspecti urmind sa fie cunoscute in cursul saptaminii urmatoare. "Acum (ieri - n.r.) avem internati in sectie doi tineri. In urma analizelor recoltate, unul dintre ei a fost gasit pozitiv, iar pentru cel de-al doilea asteptam inca rezultatele", a declarat medicul pneumoftiziolog Gina Padure. Surse neoficiale sustin ca mai exista un caz confirmat de TBC, care ar fi fost initial internat la sectia de boli contagioase. Numarul celor care au fost examinati este insa mult mai mare. Pe lista medicilor de specialitate se afla 15 tineri. Acestia au fost supusi unor teste in cadrul ambulatoriului de specialitate, iar rezultatele finale vor putea fi cunoscute abia de saptamina viitoare. Medicul specialist Vasile Ursescu a fost unul dintre cei care i-a examinat pe tineri. Astazi, o echipa de medici va consulta toate persoanele care au intrat in contact cu elevii bolnavi. "Nu se cunosc deocamdata cauzele imbolnavirii, insa in ziua de astazi exista atit de multe surse de imbolnavire, deoarece traim intr-o adevarata mizerie. Cauzele pot fi multiple cum ar fi stresul, alimentatia saraca, o raceala netratata si, nu in ultimul rind, mizeria. Mai exista posibilitatea ca unul dintre cei bolnavi sa fie purtatorul acestei boli de la parinti, sa fie ceva ereditar. Deocamdata asteptam si analizele celorlalti copii. La liceu se va deplasa si o comisie formata din asistenti, care vor face analize tuturor elevilor si personalului didactic si nedidactic", ne-a spus dr. Vasile Ursescu, medic pneumoftiziolog. Vom reveni cu amanunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.