Local

Fostul prefect Catalin Vrabie este incompatibil

Sebastian Oancea
8 iun 2005 1768 vizualizări
Desi functionar public, Catalin Vrabie detine si functia de secretar general al PSD Vrancea, incompatibila cu cea de inspector in Consiliul Judetean Vrancea.


Vrabie ar trebui demis din Consiliul Judetean


Fostul prefect PSD Catalin Vrabie, actualmente functionar public in cadrul Consiliului Judetean Vrancea, este incompatibil, deoarece detine si functia de secretar general al PSD Vrancea. Or, Legea 161/2003 privind regimul incompatibilitatilor, specifica destul de clar, la articolul 98, alineatul 2, al sectiunii a 4 -a din capitolul 3 - Titlul 4, faptul ca "functionarilor publici le este interzis sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere public pozitiile unui partid politic ". Cum Catalin Vrabie este inspector in cadrul Consiliului Judetean Vrancea - functionar public, rezulta ca nu mai poate ocupa aceasta functie, pentru ca, de la Conferinta Judeteana a PSD Vrancea, din 17 aprilie anul acesta, cind a fost ales secretar general al organizatiei, nu a optat in termen de 10 zile pentru una dintre functii. Fapt dovedit chiar de catre seful sau de partid, Marian Oprisan, care, desi ne-a spus ca Vrabie si-a dat demisia din functie de secretar general al PSD Vrancea, a declarat ca nu-si mai aduce aminte cind anume a demisionat, incercind sa calculeze in minte raspunsul. "Domnul Vrabie si-a dat demisia de mai demult. Cred ca acum o luna, o luna jumate, mi-a zis ca din motive personale, ca are probleme medicale copilul lui. Nu mai e incompatibil", a declarat Oprisan. Aceasta declaratie confirma faptul ca Oprisan a stiut ca fostul prefect Vrabie este incompatibil. Mai mult, anticipam o stire in oficiosul de partid, astazi, in care sa scrie ca Vrabie si-a inaintat demisia din functia de secretar general al PSD Vrancea, precum si cine este noul secretar general. Si mai mult, anticipam si o demisie retroactiva a lui Vrabie, care, intrebat de reporterii nostri in fata Consiliului Judetean, unde cara o mapa inscriptionata cu PSD, daca mai este functionar public, a confirmat, dar, imediat dupa ce si-a dat seama de subterfugiile intrebarii, a declarat ca si-a dat demisia din functia de secretar general al PSD Vrancea. Catalin Vrabie a fost pus secretar general al PSD Vrancea in data de 17 aprilie, la Conferinta judeteana a organizatiei. De la data aceasta, avea 10 zile la dispozitie sa opteze pentru una dintre functii, insa Oprisan l-a tinut in functie, incalcind Legea privind regimul incompatibilitatilor. Intrebat despre aceasta situatie, prefectul judetului, Ion Oprea, a declarat ca Vrabie poate fi destituit din functia publica pe care o ocupa. In aceeasi situatie s-ar putea afla si Raluca Dan, director executiv la Directia Relatii Interne si Internationale a CJ Vrancea - functionar public, care ocupa si functia intr-un organ de conducere al PSD Vrancea - membru in Biroul executiv.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.