Local

Politistii vrinceni asigura linistea pe litoral

Matei Bratu
8 iun 2005 684 vizualizări
Rutieristii pleaca la mare cu motocicleta, iar "mascatii" cu o autospeciala din dotare.



Mai multe efective ale politiei vrincene au fost detasate in aceasta perioada pe litoral. Potrivit IPJ Vrancea, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Vrancea vor pleca doi agenti, de la Detasamentul de Interventie Rapida, sase mascati, un ofiter de la Serviciul de Investigatii Criminale si un agent criminalist. Politistii rutieri vor pleca cu motocicleta din dotare, iar mascatii cu o autospeciala. "In aceasta perioada ne confruntam cu mai multe furturi din locurile de cazare, din si de autoturisme, inselaciuni, tilharii, cersetorie, proxenetism si prostitutie. Toate acestea impun prezenta unui numar mai mare de forte de ordine in zonele turistice, pentru a descuraja prezenta si actiunea persoanelor cu preocupari infractionale, de felul celor mentionate mai sus. în acest sens, in perioada sezonului estival, Politia Romana va actiona cu efective sporite, in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta civica in statiunile turistice", au precizat politistii. In perioada sezonului estival 2005, peste 1.000 de politisti si jandarmi vor patrula in zona. Acestora li se vor adauga 200 de studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si 300 de elevi ai Scolilor de agenti de politie. Politistii vor verifica locurile de alimentatie publica destinate turismului rural si a celor din zona litoralului, vor supraveghea locurile unde vor avea loc manifestari culturale si vor intensifica controalele in locurile si mediile frecventate de straini. "Se vor elabora si pliante cu caracter informativ -preventiv pentru hoteluri, in trei limbi straine de circulatie internationala si se vor monta, cu precadere pe traseele de viteza, manechini politisti si alte mijloace de prevenire a depasirii vitezei legale a participantilor la traficul rutier. în cadrul activitatii de asigurare si mentinere a ordinii si sigurantei publice, zonele de patrulare vor fi clar delimitate si vor avea in vedere cuprinderea distincta a plajelor si falezelor, pe de o parte, precum si a locurilor de cazare si strazilor din interiorul statiunilor", mai spun politistii. De asemenea, in statiile CFR si pe trenurile de calatori, la nivelul subunitatilor judetene de politie transporturi vor fi constituite echipe de prindere in flagrant, pentru combaterea infractiunilor cu violenta, a furturilor de bagaje si de la calatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.