Local

Ministrul Mediului declara razboi constructiilor ilegale din Lepsa

Sebastian Oancea
7 iun 2005 708 vizualizări
Sulfina Barbu spune ca vilele din Parcul Natural Putna sint ridicate ilegal

Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a declarat ca vilele ridicate in Parcul Natural Putna - Vrancea sint ilegale si ca trebuie sa se gaseasca o solutie rapida pentru ca abuzurile facute in ultimii 15 ani sa inceteze. Dupa cum se stie, pe 5 iunie s-a serbat Ziua Mondiala a Mediului. Cu aceasta ocazie, ministrul Sulfina Barbu a facut un tur de forta prin trei judete: Vrancea, Galati si Tulcea. Aceasta a fost insotita de o delegatie a Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, din care au facut parte, printre altii, Attila Korodi, secretar de stat in Ministerul Integrarii, precum si comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu. Vizita delegatiei ministeriale a cuprins si rezervatia Naturala Tisita, rezervatie cuprinsa in programul "Life Natura - Conservarea in situ a carnivorelor mari", inceput in anul 2002, program de dezvoltare a ariilor protejate. "Programul LIFE este foarte important in Romania si ne aflam aici pentru a vedea cum este aplicat. In aceste arii, exista probleme specifice la nivelul comunitatilor locale, cum ar fi conflictul dintre ciobani si carnivorele protejate aici. De aceea, planul de management va trebui sa prevada solutii alternative pentru obstile satesti. Ne dorim sa dezvoltam si turismul in aceasta zona deosebita, insa, desi acest domeniu reprezinta o sursa de dezvoltare, va trebui sa fim atenti sa nu intre in contradictie cu aria protejata", a declarat Sulfina Barbu. Aceasta si-a exprimat parerea si cu privire la nominalizarea ei pe o eventuala lista de remaniere guvernamentala, sustinind ca, in opinia ei, remanierea ar fi acum o greseala, putind sa intirzie calendarul aderarii la Uniunea Europeana. Ministrul Sulfina Barbu a fost insotita, pe tot parcursul vizitei sale in Vrancea, de prefectul judetului, Ion Oprea, si de subprefectul Manole Merchea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.