Local

Costica Neata face naveta la Bucuresti pentru fonduri

Sebastian Oancea
27 mai 2005 913 vizualizări
Acesta inca se pune la curent cu problemele agriculturii vrincene.


Noul director al Directiei Agricole si de Dezvoltare Rurala Vrancea, Costica Neata, spune ca face naveta la Bucuresti pentru a obtine subventii la agricultura. Intr-o conferinta de presa, directorul DADR a declarat ca incearca pe toate caile sa rezolve rapid problemele agriculturii vrincene. Astfel, pentru paioasele de toamna se vor acorda subventii de 2,5 milioane de lei pe hectar, iar pentru culturile de primavara - cite 1,5 milioane de lei. Neata spune ca s-a intors de la Ministerul Agriculturii cu 4,2 miliarde de lei ca subventii acordate in ultima saptamina in plus de la alte judete, unde au ramas nefolosite cupoanele agricole, asta pe linga cele 52 de miliarde de lei adusi deja ca subventii pentru agricultori. Cit priveste alocarea de fonduri pentru tratament gratuit contra daunatoarelor culturilor, au fost alocate 605 milioane de lei pentru combaterea plosnitei de cereale, combaterea acesteia facindu-se atit terestru cit si din avion, licitatia pentru raspindirea aeriana a pesticidelor a fost cistigata de o firma bacauana. Directorul Costica Neata a declarat marti ca incearca sa se puna la curent cu problemele agricultorilor vrinceni, in acest sens el avind intilniri cu legumicultorii din Garoafa si Bizighesti, care i-au reclamat ca nu pot avea acces la apa de irigat. "Si agricultorii din Suraia se pling ca in piata Focsaniului mesele sint inchiriate de diversi, pe o perioada de un an de zile, desi eu ma indoiesc ca ar avea productie care sa acopere un an de zile. Suraienii au spus ca se vor adresa Consiliului Local pentru a le fi rezolvata problema", a declarat Costica Neata. Acesta a mai spus ca are in vedere si refacerea percelelor de islaz comunal aflate in degradare - improprii pasunatului, in acest sens el solicitind la Ministerul Agriculturii sa aloce fonduri pentru aducerea la nivelul pasunilor europene pe cele din Vrancea. Costica Neata a "sugerat" ca unitatile procesatoare de lactate ar putea oferi agricultorilor 8000 de lei pe kilogramul de lapte, si nu 5000.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.