Local

Vrancea - locul 5 in tara la recalcularea pensiilor

Sebastian Oancea
25 mai 2005 1002 vizualizări
Vrancea este in topul recalcularii pensiilor.

Vrancea este in topul recalcularii pensiilor. La sedinta Comisiei de Dialog Social a fost prezentat autoritasilor judetene raportul privind stadiul recalcularii pensiilor. Raportul a evidentiat faptul ca judetul nostru se afla pe locul 5 in tara in ceea ce priveste rapiditatea desfasurarii procesului de recalculare a pensiilor. Directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii, Ion Chivoiu, a spus ca a fost inceputa a 3 -a etapa de recalculare a pensiilor, angajatii reusind sa faca pina in prezent 1700 de dosare. "Cel mai probabil, in luna iulie vor fi efectuate platile pensiilor din a doua etapa a recalcularii pensiilor, aproape 2,4 miliarde de lei", a declarat Ion Chivoiu. In ceea ce priveste activitatea de crestere a gradului de ocupare a locurilor de munca, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Reta Metehau, a aratat ca actiunile constind in bursa locurilor de munca organizata frecvent au crescut din punct de vedere calitativ, dar ca angajatorii trebuie sa-si desemneze persoane autorizate pentru a-i reprezenta la bursele locurilor de munca, pentru a pune la dispozitie solicitantilor informatiile cerute, intrucit informatiile privind derularea burselor locurilor de munca nu au fost intotdeauna suficiente. "Este necesar ca persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sa beneficieze de servicii de consiliere, pentru a-si insusi tehnicile de sustinere a unui interviu. Se impune o mai strinsa colaborare cu ONG - urile si cu asociatiile profesionale, in scopul cuprinderii in serviciile de consiliere a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, din rindul grupurilor tinta carora le sint adresate aceste actiuni", a spus Reta Metehau. Urmatoarele actiuni care se vor desfasura in perioada urmatoare vor fi Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu dezabilitati, care va avea loc pe data de 17 iunie, si bursa locurilor de munca pentru absolventi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.