Local

Voluntarii sprijina politia rutiera

Matei Bratu
11 mai 2005 3113 vizualizări
Politistii rutieri sint asistati de aproximativ o suta de voluntari

Politistii rutieri au un sprijin de nadejde in timpul misiunilor pe care le intreprind in trafic. De mai bine de doi ani, acestia sint "asistati" de voluntari. Pina acum, politistii rutieri din judet sint ajutati de aproximativ 100 de voluntari care au primit din partea politiei cite o insigna si o legitimatie cu inscriptiile IPJ Vrancea. "Voluntarul este o persoana care desfasoara activitati in slujba comunitatii prin ajutorul concret acordat Politiei Rutiere. Pot spune ca aveam nevoie de acesti voluntari. Ne pot sprijini in cazul accidentelor cu autor necunoscut furnizindu-ne informatii. De asemenea ne mai dau informatii referitoare la persoanele care circula frecvent fara sa detina permise de conducere sau sub influenta bauturilor alcoolice. Pe timpul iernii ne mai ajuta si la dirijarea traficului rutier", ne-a spus inspectorul principal Catalin Candea din cadrul SPR Vrancea. Majoritatea voluntarilor sint dotati cu laterna, bastoane si veste reflectorizante, aproape la fel ca un politist. "Sint voluntar de aproximativ doi ani de zile. Intotdeauna am fost cu politistii in actiuni si am incercat sa fiu de ajutor. De obicei filmez la aceste actiuni pentru ca ei nu au in dotare aparatura video. Am hotarit sa fiu voluntar pentru ca imi place foarte mult", a spus cameramanul Emil Grosu, voluntar la Politia Rutiera Vrancea. Cei care vor sa devina voluntari in cadrul IPJ Vrancea nu trebuie sa aiba cazier judiciar, trebuie sa aiba o tinuta morala corespunzatoare, sa acorde ajutorul dezinteresat politiei si sa participe ocazional la actiunile intreprinse de Politia Rutiera. Aceste "ajutoare" nu au voie sa aplice sanctiuni sau sa profite de aceasta "functie" pentru a obtine anumite drepturi. Daca, insa, voluntarul incalca aceste reguli, politistul care-l are in "dotare" are voie sa-i rezilieze contractul. Totodata, voluntarul trebuie sa indeplineasca sarcinile primite din partea politistului, sa pastreze confidentialitatea informatiilor la care are acces in cadrul activitatii de voluntariat, sa participe la cursurile de instruire organizate si sa ocroteasca bunurile pe care le foloseste in cadrul activitatii. Acest gen de serviciu era folosit si pe vremea comunismului, cind exista o Grupa de Sprijin a Militiei din care faceau parte voluntari care ii ajutau pe militieni in serviciul de patrulare, la dirijarea circulatiei sau la manifestatii de strada.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.