Local

Primaria Focsani reia seria intilnirilor cu cetatenii

Dana Chiorescu
11 mai 2005 628 vizualizări
Asociatia pentru Parteneriat Comunitar si Primaria Focsani reiau sesiunile de intilniri cu cetatenii pentru a supune dezbaterii publice proiectul de buget pentru anul 2006. Programul se concentreaza in special pe incurajarea si asistarea administratiei publice si implicarea efectiva a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor ce ii privesc direct. Ce parere au concetatenii nostri despre eficacitatea acestor intilniri, puteti afla din sondajul urmator.



Viorica Lusca, economist, 50 de ani, Focsani

"Daca o sa fiu acasa, o sa particip si eu la aceasta intilnire. Sigur sint eficiente aceste intilniri pentru ca isi spune lumea parerea, mai ia informatii despre ce si cum ar trebui facut... Daca se propun imbunatatiri pentru populatia din zona aceea, cred ca sint pareri avizate. Fiind impartiti pe zone, fiecare are problemele specifice. Unul poate are obiectiuni la felul in care se stringe gunoiul, despre felul in care se adminsitreaza spatiile libere, a celor pentru copii... Noi nu avem probleme, inca. Sint multumita. Stam si foarte putin acasa si nu prea avem timp sa vedem neajunsurile. Oricum, alocarea fondurilor nu depinde de cetateni."




Ion Militaru, 45 de ani, tinichigiu auto, Focsani

"Este ceva interesant. Cred ca ii intereseaza ce au de spus cetatenii. Eu as merge. La noi e multa mizerie. Si la spatiile de depozitare a gunoiului si in general, locuri de joaca sint foarte putine... la noi in oras e multa saracie. Administratia locala poate sa ajute in acest sens. Altii sint si mai saraci decit noi."




Florentina Paun, pictorita, 35 de ani, Focsani

"Nu stiu exact ce sa va spun pentru ca eu abia am venit din strainatate. Este foarte normal ca primarul sa mearga sa intilneasca cetatenii, sa le asculte pasurile... La drumuri ar mai trebui lucrat, canalizari, locuri de joaca. Nu stiu daca cetatenii vor participa la intilniri dar asa ar trebui. Ai nostri ar trebui sa se organizeze, sa fie altfel, dar pina atunci mai e, pina o sa ajunga la nivelul tarilor dezvoltate. Noi, fata de Grecia, sintem in urma cu cel putin 50 de ani."




Coca Lepadatu, 62 de ani, pensionara, Focsani

"Este foarte bine, de ce nu. Sa stie toata lumea despre ce este vorba, ce se mai intimpla si sa afle si ei direct de la oameni care sint problemele. Nu sa afle de ici, de colo. M-as duce la intilnirea cu primarul. Eu stau la bloc si nu am probleme deosebite. S-a facut ordine, este frumos... Este si meritul cetatenilor, a locatarilor dar si a Primariei. In privinta banilor, trebuie facute comisii, sau sa mearga reprezentanti ai blocurilor, ca poate nu merge toata lumea. Trebuie sa fie cineva care sa spuna ce ii doare. Primaria va avea rezultate mai bune in activitate daca se confrunta direct cu cetatenii si problemele lor."




Ion Boscaneanu, 52 de ani, muncitor, Focsani

"Merg daca sint acasa. Sint multe nemultumiri! Sint legate in primul rind de situatia blocurilor, de apa pe care trebuie sa o platim si este scumpa, avem contoare si nu se tine cont de ele, platim pierderi... Sint multe probleme! Avem europubele, spatii de joaca, este relativ curat. Oricum e de admirat aceasta initiativa si cred ca vor reusi sa faca treaba mai buna. Si acum tin legatura cu cetatenii, pentru ca merg in audiente cu diverse probleme. Ma mira faptul pentru ca nu e campanie electorala acum."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.