Local

Adolescentii stiu mai multe despre UE decit adultii

Ziarul de Vrancea
10 mai 2005 686 vizualizări
Am comparat Romania cu casa noastra, si Europa cu casa vecinului", ne-au spus tinerii participanti.

In spiritul manifestarilor dedicate zilei de 9 Mai, tinerii focsaneni de la majoritatea liceelor, dar si reprezentanti ai Consiliului Judetean, ai Inspectoratului Scolar si ai Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" au sustinut o discutie interactiva privind integrarea Romaniei in UE. S-a vorbit despre valorile nationale care nu trebuie sa reprezinte o nota de discriminare, ci un simbol al diversitatii in unitate. Istoria, cultura si limba poporului roman vor trebui ca din 2007 sa devina repere ale simbolurilor intregului continent european. Ceea ce pina acum ne deosebea de celelalte natiuni va deveni valoare comuna. Adolescentii focsneni si-au demonstrat inca o data spiritul critic si chiar au precizat ca nu doresc ca si aceasta intilnire sa se desfasoare doar in aparenta si sa nu schimbe cu nimic opiniile celor din jur. Tinerii si-au manifestat interesul pentru tot ceea ce reprezinta UE, unitate, diversitate, egalitate, discriminare, solidaritate, pace si libertate. Cei mai multi dintre ei sint elevi de liceu, insa cunostintele lor cu privire la institutiile si organismul european le depasesc uneori pe cele ale politicienilor si ale adultilor. "Ne-am adunat in numar mare pentru a sarbatori Europa si intrarea Romaniei in UE in anul 2007. S-a vorbit despre unitate, egalitate, pace, libertate si solidaritate, statul de drept si identitate. A fost o discutie la care au participat reprezentanti de la majoritatea liceelor din Focsani. Am comparat Romania cu casa noastra, iar Europa cu casa vecinului. Trebuie sa invatam sa fim in stare sa ne ajutam atit pe noi, cit si pe noii nostri vecini", a spus Raluca Petrescu, moderatoarea simpozionului. La intilnirea cu tinerii a participat si inspectorul scolar adjunct Mihai Ladaru, care a apreciat interesul pentru proiecte europene dovedit de adolescenti. "Voi, tinerii, prin activitatile in care sinteti implicati, sinteti cei mai in masura sa preluati friiele viitoarelor manifestari de aderare a Romaniei in UE", a spus Mihai Ladaru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.