Local

Oprisan, anchetat de PNA in afacerea Caprioara

Mihai Boicu
6 mai 2005 704 vizualizări
Procurorii PNA il cerceteaza pe Marian Oprisan si in afacerea "Caprioara". Presedintele Consiliului Judetean a dat 18 miliarde de lei pe Complexul Turistic Caprioara fara stirea consilierilor judeteni. Hotelul se afla linga cele opt hectare de teren ale mamei sale de linga Cringul Petresti, unde vrea sa faca un "parc regional" de distractii. Acesta este al doilea dosar al presedintelui CJ la PNA, dupa cel legat de folosirea unui Audi S6, de 65.000 de euro.

Marian Oprisan a intrat in atentia procurorilor PNA pentru o alta afacere derulata prin intermediul Consiliului Judetean, dupa ce este cercetat in dosarul privind aututorismul Audi S6 cumparat de SC Drumuri si Poduri SA. Este vorba despre achizitionarea anul trecut a Complexului Turistic Caprioara pentru suma de 18 miliarde de lei. Acesta se afla in Cringul Petresti, linga cele opt hectare de teren ale mamei sale. Modalitatea de achizitionare a fost cel putin dubioasa, intrucit consilierii, chiar si cei PSD, nu au stiut nimic despre aceasta afacere. Presedintele CJ a dezvaluit singur ca face obiectul cercetarilor PNA, cu toate ca procurorii nu au vrut sa dezvaluie nimic pina in momentul inceperii sau nu a cercetarii efective a acestuia. Consilierii Aliantei D. A. au cerut ieri, printr-o interpelare la finalul sedintei CJ, sanctionarea lui Marian Oprisan pentru incalcarea Legii Administratiei Publice Locale.

Afacerea "Caprioara" a intrat pe mina procurorilor PNA, care il mai cerceteaza pe Marian Oprisan si in dosarul referitor la SC Drumuri si Poduri SA. Presedintele CJ a dezvaluit ieri singur ca este cercetat, desi, oficial, PNA a refuzat sa comenteze informatiile care au circulat in ultimele zile. "Acest dosar se afla cu voia IPJ Vrancea pe mina procurorilor PNA inca de marti", a spus Marian Oprisan. Acesta a tinut astfel sa raspunda interpelarii care i-a fost adresata, in numele Aliantei D. A., de consilierul liberal Romeo Seciu. Presedintele CJ a mai spus ca interpelarea este aceeasi cu aceea pe care deputatul liberal Corneliu Momanu i-a adresat-o ministrului de interne. Romeo Seciu a enumerat toate neregulile pe care le-au constatat liberalii si democratii in cumpararea Complexului Turistic Caprioara, situat in Cringul Petresti, pentru suma de 18 miliarde de lei, de la Federalcoop Vrancea. Cel mai importat aspect din interpelare a fost ca tranzactia a fost aprobata fara stirea consilierilor judeteni in sedinta din 12 noiembrie 2004. La rectificarea bugetului de atunci a fost "strecurata" si suma de 3 miliarde de lei, care a reprezentat de fapt prima rata pentru achizitionarea hotelului di Cringul Petresti. "In calitate de consilieri judeteni ne-am simtit lezati de o asemenea abordare, pentru ca am aflat din presa despre contractarea achizitionarii acestui complex turistic si de agrement. Probabil ca presedintele consiliului judetean a uitat ca noi sintem reprezentantii unei parti a populatiei judetului si aceasta lipsa de respect pentru o parte a consilierilor judeteni (desi am aflat ca nici consilierii PSD nu cunosteau acest subiect), inseamna a nu respecta o parte a populatiei judetului", se arata in interpelarea adresata presedintelui CJ. "Nu am ascuns niciodata achizitionarea unor corupuri de cladiri in Cringul Petresti", a raspuns Marian Oprisan. Acesta a spus ca nu a achizitionat un compelx turistic sau hotel, ci corpuri de cladiri, care pot fi renovate si "redate comunitatii judetului". In ceea ce priveste votul din 12 noiembrie 2004, presedintele CJ i-a invinovatit pe consilerii Aliantei D. A., care nu ar sti sa citeasca proiectele de hotariri.

"Parc regional" linga mosia mamei lui Oprisan

Complexul Caprioara a fost cumparat fara stirea consilierilor judeteni, dar cu aprobarea lor. Tranzactia dintre CJ si Federalcoop Vrancea s-a incheiat pentru suma de 17,85 miliarde de lei. Potrivit unui raspuns oficial al CJ, investitia a fost aprobata in sedinta din 12 noiembrie 2004, atunci cind a fost votata o rectificare de buget. Plata in rate a fost scuza pentru care nu s-au dat nici un fel de explicatii, pe motiv ca CJ nu este inca proprietar al hotelului "Caprioara". CJ urmeaza sa faca plata in sase rate, cinci de trei miliarde de lei si una de 2,85 miliarde de lei, ultima pe 30 noiembrie. Banii pentru prima rata au venit din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia fostului guvern. Prin cumpararea Hotelului, proiectul "Disnayland", atit de drag lui Marian Oprisan, a renascut sub alta forma, dar in acelasi loc: linga cele opt hectare de teren ale mamei presedintelui CJ de la Petresti, a caror valoare, de sute de mii de dolari, se pare ca vrea sa o ridice cit mai mult. De altfel, acesta a declarat ieri, la sedinta, ca vrea sa construiasca un "parc regional" linga mosia mamei sale. Afacerea Caprioara este al doilea dosar al lui Marian Oprisan care a ajuns la PNA in acest an. Primul a fost cel legat de SC Drumuri si Poduri SA, care a cumparat un Audi S6, in valoare de 65.000 de euro, pentru a inspecta drumurile judetului. Acesta a fost folosit insa in exclusivitate de Marian Oprisan si a "inspectat" de doua ori si drumurile din strainatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.