Local

Vrancea ar ramine fara un reprezentant al traditiilor si ar fi pacat!

Dana Chiorescu
4 mai 2005 717 vizualizări
Folclorul vrincean are probleme. In vreme ce "Tara Vrancei" are probleme financiare, Ansamblul Folcloric "Doina Vrancei" este pe cale de a fi desfiintata. Ce parere au focsanenii despre aceasta situatie si ce solutii ar trebui gasite, in opinia lor, puteti afla din sondajul urmator.

Anonima

"Prea multe nu stiu sa va spun. Stiu doar ca aceste ansambluri folclorice participa la spectacolele organizate cu diferite ocazii in orasul nostru."




Alina Mihalcea, 17 ani, eleva, Focsani

"Am auzit de aceste ansambluri. Muzica lor este foarte buna. Populatia mai in virsta ii asculta cu mult drag. Cu siguranta isi au rostul lor. Ar trebui sa se ocupe de ele, sa le finanteze, sa se gaseasca fonduri si pentru ca aceste ansambluri sa isi poata desfasura activitatea. Trebuie sa existe sponsori si pentru asta. Ascultatorii de muzica populara vor ca ele sa existe in continuare."




Maria Vlad, somera, 52 de ani, Focsani

"Le-am ascultat de multe ori. Ma bucur cind le ascult. Ma mai fac sa uit de greutati, de necazuri. Sint multi carora le place muzica lor so este multa lume care merge cu drag la spectacolele lor. eu cred ca marea majoritate a populatiei. Nu ar fi bine sa se desfiinteze. Ar insemna ca plaiurile Vrancei sa ramina fara un reprezentant al folclorului, al traditiilor, si ar fi pacat."




Tincuta Udrea, confectionera, 38 de ani, Gologanu

"Prea multe nu pot sa va spun pentru ca nu sint din Focsani. Aceste ansambluri trebuie sa existe pentru toata lumea din judet, pentru toata Romania. Ar trebui chiar sa mearga cu spectacole peste tot prin tara, sa fie cunoscuti peste tot, sa cunoasca toti traditiile si obiceiurile de la noi din judet, din zona Vrancei. Sa vada lumea ce se cinta, cum se danseaza la noi, care este portul popular... Primaria ar trebui sa se ocupe, sa le dea bani si toti oamenii care au posibilitatea sa ii ajute."




Dumitrica Neculai, ,maistru, 57 de ani, Focsani

"Fac un lucru foarte bun. Sint niste oameni care isi dau tot interesul pentru judet, care vor sa pastreze si sa actualizeze cultura Vrancei. Trebuie insistat pe cultura zonei si sa o dezvolte. Nu trebuie desfiintate. Ar putea fi considerat un dezastru pentru judet. Este un sistem de cultura care nu trebuie indepartat, trebuie sa mearga inainte. Mai ales pentru zona Vrancei, care este o zona istorica, este pacat sa fie lasata in paragina mostenirea culturala de aici. Trebuie facute toate eforturile pentru a fi perpetuata. Unii poate realizeaza, altii poate nu care este importanta acesteia. Dar cred ca cei care merg la aceste spectacole, merg cu toata dragostea, cu sinceritate, cu sufletul deschis."


Beatrice D., Focsani

"Rostul lor este sa transmita mostenirea noastra folclorica si sint multi intersati si incintati de genul acesta de muzica si dans si nu trebuie neglijat nici acest segment. Nu se poate sa se gaseasca fonduri numai pentru "Trei SUd Est" si alte formatii din acestea. Bineinteles ca si acestea isi au rostul lor, sint pe placul tinerilor dar sint multi iubitori de folcor si a nesocoti gusturile lor este chiar o nedreptate. Trebuie sa existe in continuare."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.