Local

Atentie ce cumparati de Paste

Matei Bratu
2 mai 2005 622 vizualizări
Cozonacul, vinul sau vopseaua de oua va pot trimite la spital.

Inspectorii din OPC le recomanda vrincenilor sa verifice ambalajele produselor pe care le cumpara in aceasta perioada. Pentru ca produsele achizitionate sa nu prezinte un pericol pentru sanatate, inspectorii spun ca cetatenii trebuie sa cumpere produse alimentare perisabile numai din locuri special amenajate si autorizate care asigura conditiile igienico-sanitare specifice si unde exista certitudinea ca produsele sint controlate sanitar-veterinar. "Vinul trebuie sa prezinte culoarea corespunzatoare sortimentului, sa fie limpede, fara depuneri sau impuritati in suspensie, la intoarcerea buteliei cu dopul in jos, continutul nu trebuie sa se tulbure sau sa prezinte impuritati sau scurgeri. Eticheta trebuie sa

contina, in principal, urmatoarele informatii: categoria de calitate, indicatia geografica sau denumirea de origine controlata pentru vinurile de calitate superioara, tipul vinului in functie de continutul de zaharuri. Precizam ca vinul trebuie achizitionat numai din locuri autorizate", au spus inspectorii OPC. Ouale trebuie sa fie depozitate in cofraje sau lazi, in spatii racoroase, fara miros strain, la temperatura de maxim 14 grade Celsius, ferite de razele soarelui sau de alta sursa de cadura, in locuri autorizate. In ceea ce priveste vopseaua de oua, consumatorii trebuie sa verifice daca pe ambalajul de prezentare sint mentionati colorantii alimentari admisi de Ministerul Sanatatii in lista ingredientelor. "Cozonacul

trebuie, de asemenea, sa aiba inscris, prin etichetare, data durabilitatii minimale si tipul acestuia: simplu sau cu umplutura. Ciocolata trebuie sa prezinte o suprafata lucioasa, nestratificata si fara pete, sa fie onctuoasa, casanta la rupere fara senzatie de rugozitate la masticare, culoare si gust specific. Ambalajul nu trebuie sa fie deteriorat iar data durabilitatii minimale sa nu fie modificata. La ciocolata, prin etichetare, se mentioneaza in mod obligatoriu continutul de cacao substanta uscata, exprimat in

procente", au mai spus inspectorii OPC. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pune la dispozitie urmatoarele numere de telefon unde pot fi reclamati agentii economici care nu respecta consumatorii TELCONS- 0800 080 999 (apel gratuit) - TELTURIST - 021 9660.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.