Local

Duminica seara incepe Saptamina Patimilor

Dana Chiorescu
25 apr 2005 659 vizualizări
Pentru crestinii ortodocsi, cu Denia de duminica se deschide ciclul deniilor din Saptamina Patimilor, perioada cea mai incarcata de religiozitate din tot anul calendaristic bisericesc. Cu ce ginduri intra focsanenii in aceasta saptamina, citi mai au credinta si citi mai respecta canoanele bisericesti, puteti afla din sondajul urmator.

Anisoara Voicu, 65 de ani, pensionara, Focsani

"Cum sa nu credem? Credem, ca numai in Dumnezeu ne-a ramas nadejdea, in zilele acestea pe care le traim. Parca e din ce in ce mai greu, ne e din ce in ce mai rau, si oamenii sint tot mai rai. Lumea nu mai rezista mult in felul acesta. Noi tinem post, mergem la biserica, ne rugam, incercam sa nu pacatuim"¦ Nu stiu ce fac restul. Pe la biserica vad lume, nu pot sa zic ca nu."


Marian Dinte, 38 de ani, inginer, focsani

"Cred ca nu mai avem timp sa constientizam. Ritmul de viata este atit de alert incit nu mai avem timp sa ne gindim ca e Saptamina Patimilor, ce reprezinta ea pentru crestini, cum ar trebui sa ne purtam, sa gindim, ce ar trebui sa facem ca sa ne apropiem de Dumnezeu. Nu stiu daca e vina noastra sau a societatii care ne obliga sa luptam din rasputeri pentru fiecare bucatica de piine."


Adriana Murgu, 35 de ani, Focsani

"Nu este suficient sa postesti in saptamina Mare sau sa mergi la biserica la Denii, daca tot anul ai fost un pacatos. Trebuie sa fii cu frica lui Dumnezeu, cum se spune, in fiecare clipa. De fapt asta ne lipseste in zilele astea. Aceasta frica de faptul ca vom raspunde pentru faptele noastre. Nu cred ca exista cineva caruia viata sa nu ii fi demonstrat ca tot ce facem se rasfringe asupra noastra, ca fiecare lucru isi are pretul sau."


Maria Bucur, 72 de ani, pensionara, Focsani

"Este Saptamina Patimilor, saptamina in care Isus a fost chinuit. Mai crede lumea. Este adevarat ca cei mai credinciosi sint cei mai in virsta dar sa stiti ca si tinerii. Vad tot mai multi la biserica, se roaga, se inchina, aprind o luminare.


Elena P., 33 de ani, cadru didactic, Focsani

"Sint constienta ca e o saptamina importanta, dar nu cred ca simt ce simte o batrina care merge saptaminal la biserica, tine tot postul si citeste Biblia, asa cum as citi eu o carte interesanta. Si o spun cu oarecare regret si invidie fata de acele batrine, si nu numai, fata de toti cei care cred cu tot sufletul. Este foarte important in viata sa crezi cu toata fiinta ta in ceva, indiferent ce ar fi acel ceva. Sa simti ca ai un sprijin in clipele in care viata te incearca. Bineinteles ca de dorit ar fi ca toata lumea sa creada cu tot sufletul in Dumnezeu. Daca am incerca sa nu ne abatem de la cele 10 porunci, cu siguranta lumea ar fi mai buna."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.