Local

PNA a inchis granitele Romaniei pentru Constantin Buza

Mihai Boicu
13 apr 2005 854 vizualizări
Presedintele Casei Judetene de Asigurari Vrancea nu poate parasi tara pentru ca ar fi beneficiat ilegal de sapte miliarde de lei.

Constantin Buza, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vrancea, nu are voie sa paraseasca tara timp de 30 de zile. Potrivit Mediafax, PNA a luat aceasta masura dupa ce, ca urmare a unui control al fondurilor bugetare, a constatat ca acesta ar fi beneficat in mod ilegal de sapte miliarde de lei. De asemenea, s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile pe care le detine doctorul Constantin Buza. Presedintele CAS Vrancea a fost pus sub acuzare pe data de 23 martie de procurorii PNA, alaturi de alti trei oficiali din sanatate. Acuzatiile care i se aduc lui Constantin Buza sint de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals, uz de fals si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Alaturi de seful bancii sanatatii vrincene mai sint cercetati Gherghe Bercea, fostul director al CAS, Emilia Trus, directorul economic, si omul de afaceri Corneliu Prunache, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals in inscrisuri sub semnatura si infractiuni prevazute de Legea 78/2000, privind fapte de coruptie. Fotul prefect si senator PSD Constantin Buza este acuzat ca, in noiembrie 2000, in precedentul sau mandat la sefia CAS, a incredintat direct contractul de constructie a sediului casei, prin metoda achizitiei dintr-o singura sursa, lui Corneliu Prunache, reprezentantul firmei Aispa Stars \'95. Potrivit PNA, firma administrata de Prunache a obtinut contractul, desi nu indeplinea criteriile de calificare in ceea ce priveste bonitatea, cifra de afaceri, contracte executate si alte conditii. De asemenea, achizitionarea sediului CAS s-ar fi facut la un pret de doua ori mai mare decit cel real. Fostul director Gheorghe Bercea este acuzat a folosit in scopuri personale autoturismul institutiei. De asemenea, acesta a efectuat cele mai multi plati pentru achizitionarea sediul casei, impreuna cu directorul economic Emilia Trus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.