Local

La Spitalul Judetean sint foarte multe lucruri grave

Mihai Boicu
11 apr 2007 871 vizualizări
Raportul echipei de control care a verificat activitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" a ajuns pe masa ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

5631 "Raportul este gata, dar nu este aprobat de mine. Ceea ce pot sa va spun ca sint foarte multe lucruri grave. Il vom analiza in zilele urmatoare pentru a lua o decizie", ne-a declarat ministrul Sanatatii. Inspectorii Directiei de Control si ai Directiei de Audit din Ministerul Sanatatii Publice au verificat modul in care s-au cheltuit banii Spitalului in perioada 15- 24 martie. Controlul a inceput chiar in saptamina in care managerul Nicolae Moise a fost repus in functie printr-o decizie a urtii de Apel Galati, dupa ce a fost demis pe 21 februarie in urma unui alt control, al Inspectiei Sanitare de Stat. Managerul Spitalului a fost acuzat atunci ca i-a pus pe politistii comunitari sa-i impiedicepe inspectorii Inspectiei Sanitare de Stat sa verifice unitatea. Demiterea a fost pusa insa si pe seama razboiului dintre liberali si democrati, avind in vedere ca Nicolae Moise este vicepresedinte al PD Vrancea. Managerul Spitalului Judetean spune ca raportul de control nu are cum sa contina "lucruri grave" despre activitatea lui. "Asta e parerea ministrului. Nu este adevarat, nu s-au descoperit nici un fel de lucruri grave. Astept sa vad si eu raportul, pentru ca nu mi s-a adus la cunostinta pina acum, ca sa depun obiectiuni. Eu stiu dupa dosarele care s-au ridicat ca nu exista lucruri grave cu privire la activitatea spitalului. Acest control nu il consider o razbunare, il consider un control de audit care se efectueaza la nivelul fiecarui spital. Daca s-a gasit ceva, sintprobleme foarte marunte, care sint la orice spital din tara", ne-a declarat Nicolae Moise. Este foarte probabil ca ministrul Sanatatiisa-l sanctioneze din nou pe manager avind in vedere ca democratii au fost exclusi de la guvernare, dar si razboiul declaratiilor purtat in urma controlului din februarie de la Spitalul Judetean. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.