Local

Mindrila a fost condamnat la 10 luni de inchisoare

Cristi Irimia
7 apr 2007 1809 vizualizări
Fostul secretar al Prefecturii a fost condamnat pentru instigare la furt de conserve, insa instanta a decis suspendarea executarii pedepsei pentru perioada de incercare, de doi ani si 10 luni u soferul Florin Cioarec a ramas cu pedeapsa initiala, magistratii hotarind ca ambii se fac vinovati in cazul furtului de conserve

Tribunalul Vrancea a desfiintat ieri sentinta judecatoarei Anca Mihaela Trofin, de la Judecatoria Focsani, si l-a condamnat pe fostul secretar al Prefecturii, Constantin Eftandopolos Mindrila, la 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru instigare la furt calificat. Totodata, soferul Florin Cioarec a ramas cu condamnarea initiala, 6 luni cu suspendare, pentru furtul conservelor din Vama Focsani in vara anului 2005. Mindrila a fost gasit vinovat de catre magistratii care au judecat apelul, Liviu Celmare si Maria Onose, acestia conchizind ca el a fost cel care l-a instigat la furt pe Cioarec pe 19 august 2005. Sentinta poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati, lucru care se va intimpla cu siguranta, atit Mindrila, cit si Cioarec fiind nemultumiti ca au fost condamnati. Cioarec ceruse in apel sa-i fie anulata pedeapsa primita la Judecatoria Focsani, pe motiv ca s-a aflat in eroare de fapt. Mai exact, soferul Prefecturii Vrancea a recunoscut ca a transportat conservele cu masina de serviciu la apartamentul sefului sau, insa a sustinut ca nu stia ca sint furate si nici care este regimul lor juridic. De cealalta parte, Constantin Mindrila a sustinut la proces ca este victima unui scenariu politic, pus la cale de noua Putere pentru indepartarea sa din functia administrativa. La fond, Mindrila a fost judecat pentru furt, insa in apel completul a decis sa-i schimbe incadrarea juridica, in instigare la furt. Instanta a mai hotarit sa-i interzica lui Mindrila o serie de drepturi: de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savirsirea infractiunii. Pretentiile Prefecturii Vrancea, cifrate la 5.000 de lei, drept daune morale pentru prejudicierea imaginii institutiei, nu au fost admise de instanta. Aceasta a mai decis sa-l oblige pe Mindrila la plata a 300 de lei cheltuieli judiciare, in timp ce Cioarec are de platit 100 de lei. Constantin Mindrila nu a raspuns ieri la telefon pentru a comenta, sau nu, decizia instantei de judecata. Florin Cioarec a precizat ca va lua o hotarire privind promovarea unui eventual recurs dupa sarbatori. "Sa treaca Pastele, dupa care voi discuta cu avocatul meu. Cit priveste condamnarea lui Mindrila, prefer sa nu comentez", a spus Florin Cioarec, al carui apel a fost respins ca fiind nefondat. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.