Local

Am aflat.. Cum gindeste Amy

Cristi Irimia
29 mar 2007 987 vizualizări
Sarmul actoricesc al Valeriei Seciu i-a incintat pe focsaneni

Galele teatrale focsanene au programat aseara o piesa de David Hare, "Cum gindeste Amy", in regia Catalinei Buzoianu. A fost un spectacol despre modul de a fi al teatrului, in contextul duelului sau inegal de multe ori cu televiziunea si tot ceea ce presupune, in general, aceasta (spectacole de divertisment, stiri, filme, talk- show-uri). Personajele din "Cum gindeste Amy" au oferit un recital actoricesc foarte apreciat, publicul putind sa-si faca o idee despre natura actorului obligat sa aleaga la un moment dat sa joace si in film desi il ura de moarte cindva. Impactul dintre ideile divergente ale personajelor de aseara a dus finalmente la o intreaga tragedie in familia imaginata de Hare. Concluzia? Daca poate fi vorba de o astfel de abordare ... Acceptarea personalitatii

fiecaruia, compromisul cultural in sens de "admit ca gindesti astfel, dar nu sint de acord", precum si o convietuire admisibila prin respectarea fiintei umane. Distributia piesei a fost urmatoarea: Rolando Matsangos (Dominic Tyghe), Simona Popescu (Amy Thomas), Domnita Constantiniu (Evelyn Thomas), Valeria Seciu (Esme Allen) si Mihai Dinvale (Frank Oddie). Astazi, Teatrul Masca din Bucuresti prezinta "Cafeneaua", "un musical nebun" cum este prezentat de organizatori. In regia si scenariul lui Mihai Malaimare, care il intruchipeaza si pe "Pantalone", actorii Teatrului Masca vor incerca sa ofere un spectacol viu despre nebunia noptilor de vara cu luna plina si iubirea de toate virstele. Relatii despre ultimele piese puse in scena la aceste gale se pot obtine la numerele de telefon 223.722 (Ateneul Popular) si 226.438 (Teatrul Municipal). (Cristi IRIMIA)


CASETA


Programul ultimelor zile ale galelor:

u astazi, ora 18.00 (Sala Teatru): "Cafeneaua" de Mihai Malaimare

- Teatrul MASCA Bucuresti

u miine, ora 18.00 (Sala Ateneu): "Idolul si Ion Anapoda" de G. M.

Zamfirescu - Teatrul NATIONAL Bucuresti

u simbata, 31 martie, ora 18.00 (Sala Teatru): Recital Nichita

Stanescu - Eusebiu STEFANESCU / Bogdan STEFANESCU

u duminica, 1 aprilie, ora 18.00 (Sala Teatru): "Piscina de la miezul

noptii" de Peter Karvas - Teatrul MEU Bucuresti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.