Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Dan Negru, pus la punct de Adelin Petrișor

Ziarul de Vrancea
8 ian 2020 1659 vizualizări

Prezentatorul emisiunilor de divertisment s-a întrebat unde sunt corespondenții români de război

Dan Negru, una dintre vedetele Antenei 1, unde prezintă show-uri de divertisment, și Adelin Petrișor, jurnalist TVR și corespondent în mai multe zone de conflict, au o dispută online cu privire la prezența corespondenților români în Orientul Mijlociu. Dan Negru s-a plâns ieri pe platforma de socializare Facebook în legătura cu absența presei române din Orient. „Sunt zeci de jurnaliști de front freelanceri care transmit în direct din Orientul Mijlociu zilele astea. Pe lângă toate marile televizuni care au angajați corespondenți de război aflați in zonă. Așa sunt știrile la ei. Cu informații de acolo transmise în direct de corespondenții de război. Noi avem ăle mai multe televiziuni, dar facem play-back jurnalistic. La noi corespondenții de război au fost detașați la Caracal, la butoiul lui Dincă”.

Realizatorul de emisiuni de divertisment de la Antena 1 a continuat: „Aflu că până și MAPN organizează cursuri pentru corespondenții de război. Iaca, razboiul e la ușă, în Orient zboară rachete și cad avioane. Unde-s corespondenții de război?”. Un mesaj asemănător a publicat Negru și în urmă cu doi ani, legat de conflictul din Siria.

După câteva ore, jurnalistul Adelin Petrișor a publicat o replică pe contul propriu: „Un domn de pe Facebook îmi atrage atenția că Dan Negru se întreabă din nou retoric unde sunt corespondenții români de război, cum de nu-s în Orientul Mijlociu. Am impresia că ori sunt în «Ziua Cârtiței», ori Dan vrea doar puțină dispută și deci și niște trafic...” „Dan, îți mai spun încă o dată, din nefericire, în acest moment, publicul consumator de TV se uită la Revelioanele tale și nu la știrile externe”, a continuat Petrișor. „În aceste condiții, niciun șef nu e nebun să «arunce» zeci de mii de euro pe deplasările noastre, așa cum se întâmpla prin anii 2000. Deci, postarea ta de iubitor de «hard news» indignat mi se pare deopotrivă ipocrită și cinică...”.

El a folosit și hashtag-ul #unaFilmamAltaPropovaduimPeFacebook.

Petrișor a adăugat: „ Doar eu știu cât m-am chinuit să merg anul trecut în Afganistan, să filmez foști luptători ISIS prin Kosovo: discuții legate de buget, găsire de sponsori etc. Niciodată nu m-am plâns însă, ci m-am încăpățânat să caut soluții și să merg mai departe. Am o vagă impresie că ție nu-ți e la fel de greu să faci rost de bugete pentru a distra cu diverse chestii ușurele mesenii la «trecere dintre ani». În aceste condiții, cred că mai corect ar fi fost să taci și nu să pui sare pe rănile noastre”.

Profesorul clujean aflat în închisoare în China, transferat în România

Ministerul Justiției a anunțat ieri că românul Marius Balo, care execută o pedeapsă cu închisoarea în China, va fi transferat în România, autoritățile chineze aprobând acest transfer. “Ministerul Justiției a fost informat astăzi, 9 ianuarie, că autoritățile chineze au aprobat transferarea lui Marius Balo în România. Acordul autorităților chineze privind transferarea persoanei condamnate a fost dat în urma demersurilor juridice și diplomatice ale Ministerului Justiției din România alături de Ministerul Afacerilor Externe”, scrie în comunicatul de presă transmis de Ministerul Justiției. Conform sursei citate, Ministerul Justiției a corespondat cu omologii chinezi pentru obținerea documentației de transfer și a sesizat autoritățile judiciare române în vederea recunoașterii pedepsei aplicate de instanțele chineze.

În 1 octombrie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoașterea și transferarea lui Marius Balo în România, în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani de închisoare. Hotărârea Curții de Apel Cluj a reprezentat acordul autorităților române privind transferarea acestuia.

Potrivit MJ, cetățeanul român Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. El a fost condamnat la 8 ani pentru o infracțiune de fraudă contractuală.

Adevărul a relatat că Marius Balo a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru complicitate la fraudă contractuală, pentru un prejudiciu de 80 de dolari. El susține că este nevinovat și că este o victimă a sistemului de justiție chinez, iar în ultimii ani a cerut să fie mutat în țară, pentru a-și ispăși aici pedeapsa.

Firea trage “o palmă pe obrazul gros de ministru incompetent”

Primarul Capitalei Gabriela Firea a prezentat ieri date din care rezultă că la sfârșitul lui 2019 indicele calității aerului în București era “Excelent”, în replică la criticile ministrului Mediului, Costel Alexe, despre care spune că minte, are obrazul gros și este incompetent, numindu-l “Ministrul - Otravă”. “Iată proba adevărului care doare: ministrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea să sperie și să alunge din marile orașe ale țării? Pe cetățeni, pe oficialii străini, pe turiști, pe investitori? Penelistul specializat în tocat banii europeni în firme de apartament pentru protejarea a 3 șerpi vrea să determine relocarea tuturor afacerilor în Budapesta sau la Sofia? Vrea să rămână cetățenii români fără locuri de muncă? Statul -și incompetentul Domn Cîțu -, fără taxele și impozitele încasate de la multinaționale? În serviciul cui este ministrul PNL al mediului când minte că în București oamenii trebuie să poarte mască de protecție și că se respiră otravă!? Domnule ministru, dați-va demisia pentru acest atentat la siguranța cetățenilor!„, a scris Firea pe Facebook, prezentând capturi de pe site-urile agențiilor de mediu din București, Cluj, Iași, Brașov, la final de an. Ea precizează că în marile aglomerări urbane din țară există poluare, sunt anumite ore și zile în care se depășesc valorile admise și că aceasta este o realitate pentru care avem toți o răspundere, și guvernul, și autoritățile locale. “O palmă pe obrazul gros al unui ministru incompetent!”, comentează Firea.Zilele trecute Firea și Alexe au mai avut schimburi de replici pe tema poluării din Capitală.

Ciondăneli politice pe tăierea pensiilor speciale

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut ieri PSD să voteze proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. “Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocațiilor majorate”, a afirmat Roman.Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a replicat că “este foarte bine” că reprezentanții PNL și-a adus aminte că există o prevedere adoptată deja de Parlament privind dublarea alocațiilor, dar “nu au găsit de cuviință să o și pună în aplicare”. “PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat”, spune Ciolacu. “PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, susține Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Fostul ministru Chițoiu, urmărit pentru ucidere din culpă

Fostul ministru Daniel Chițoiu, lider ALDE, este urmărit penal în dosarul accidentului în care a fost implicat la sfârșitul anului trecut și care s-a soldat cu decesul a două persoane. Chițoiu s-a aflat ieri la Parchetul Tribunalului Argeș, pentru a fi audiat, însă a refuzat să facă declarații. El a negat, la ieșirea de la audieri, că ar fi vorbit la telefon în timp ce se afla la volan. De asemenea, a precizat că nu a luat legătura cu familia victimelor.În 26 decembrie, Chițoiu a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș, în zona localității Zamfirești, mașina sa pătrunzând pe contrasens și cionindu-se cu o mașină condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Soția bărbatului a decedat ulterior, la spital. O altă persoană aflată în autovehicul a fost rănită. Și fostul ministru a fost internat în spital, deși imediat după accident a fost fotografiat mergând alături de polițist, fără a părea să aibă o problemă medicală. Internarea în spital este și motivul pentru care audierea sa a fost amânată, aceasta fiind prima dată când apare în fața anchetatorilor. Chițoiu a fost externat în 2 ianuarie. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, însă ulterior a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, având în vedere “intensa reflectare în mass-media de la nivel național și local, ca urmare a consecințelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate și două cu vătămări corporale și a calității de membru în organele de conducere ale unei formațiuni politice a unuia din conducătorii auto implicați în accident”.

Dincă le-ar fi spus procurorilor că Luiza trăiește

Gheorghe Dincă a declarat aseară, în fața procurorilor DIICOT, că Luiza Melencu a fost traficată și că aceasta trăiește, transmite Antena 3. Nu se știe încă dacă traficarea sa a avut loc în țară sau în străinătate sau dacă după acest trafic ar fi fost ucisă. Dincă ar mai fi declarat că Luiza Melencu ar fi fost răpită de alți doi bărbați din casa lui. Deocamdată nu este clar cine sunt persoanele la care se referă Dincă. Gheorghe Dincă a fost reaudiat ieri de către procurorii DIICOT în dosarul “Caracal”. Bărbatul și-a schimbat recent declarațiile. Dus în joi dimineață la DIICOT pentru a fi audiat, Gheorghe Dincă a refuzat să mai răspundă întrebărilor procurorilor DIICOT și a spus că vrea să dea declarații doar în scris.

Iohannis: Până în prezent, interesele României nu au fost în mod direct afectate de situația din Orientul Mijlociu

Președintele Klaus Iohannis a declarat aseară că până în prezent, interesele României nu au fost în mod direct afectate de situația din Orientul Mijlociu. Președintele a declarat că România nu a fost afectată în mod direct, referindu-se în primul rând la siguranța cetățenilor și a militarilor aflați în regiune. Iohannis a subliniat că România se coordonează permanent la nivelul NATO și UE.Salutând declarația făcută miercuri de președintele Donald Trump - după atacul lansat de Iran asupra bazelor din Irak care adăpostesc militari americani - Iohannis a afirmat că pot fi examinate căi pentru ca NATO să se implice mai mult în regiune și în combaterea terorismului.

Președintele cauționează traseismul în PNL

Președintele Klaus Iohannis a declarat aseară, referindu-se la admiterea în PNL a unor parlamentari care au susținut moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă, că este vorba de politicieni care au susținut demersurile PNL, în baza unor negocieri politice, care s-au finalizat astfel. “Este evident că au fost politicieni care au sprijinit activ demersurile PNL și este evident că aceste lucruri s-au făcut în baza unor negocieri politice care s-au finalizat cu acțiunile pe care le-ați văzut”, a răspuns Iohannis.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că s-a aprobat un protocol de integrare în PNL a celor care au fost alături de formațiune la moțiunea de cenzură și la învestirea Guvernului. “La nivel național, vor fi cooptați în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu și cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a spus Orban, menționând că aceștia au luat decizia de a fi alături de PNL și “nicidecum să rămână rătăciți pe la ușile PSD... Așa cum sunt alții”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.