Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE: Daea lansează campania „Alege oaia!”

Ziarul de Vrancea
24 oct 2017 509 vizualizări

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat ieri că va lansa în 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului pentru agricultură Indagra 2017, campania de informare și promovare a consumului de carne de oaie denumită “Alege Oaia!”.

”În demersul său, MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie”, se arată în comunicat.

Prin această campanie, autoritățile urmăresc creșterea valorificării produselor agro-alimentare provenite de la ovine, creșterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forței de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii și a produselor din carne de oaie, dar și ”păstrarea tradițiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane”. ”Campania de informare și promovare “Alege Oaia!” se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni și are ca principal scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie pe tot parcursul anului”, se arată în comunicat. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut în acest an o serie de afirmații surprinzătoare despre oaie. În septembrie, într-o postare pe Facebook referitoare la participarea la un eveniment organizat de o organizație a crescătorilor de ovine, el a vorbit despre oaie ca despre "acest animal care ne străbate istoria ca un fir roșu". În 1 iulie, el declara la Antena 3 că "oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a populat muntele".

O cunoscută judecătoare, condamnată la 7 ani de închisoare, eliberată după un singur an

Tribunalul Prahova a decis eliberarea condiționată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la șapte ani de închisoare pentru că a primit aproximativ 630.000 de euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu. Decizia magistraților este definitivă. Magistrații Tribunalului Prahova au decis eliberarea condiționată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată pentru luare de mită, ”dacă nu este arestată sau reținută în altă cauză”. Minuta ședinței din 17 octombrie a fost postată, ieri, pe portalul instanței, iar decizia este definitivă. Cârstoiu a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, în iunie 2016, la șapte ani de închisoare pentru luare de mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula pedeapsa primită în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor (BIR). Dosarul a fost instrumentat de către procurorii DNA care anunțau că judecătoarea Veronica Cârstoiu de la Curtea de Apel București a primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a admite contestația în anulare pe care acesta a depus-o la dosarul în care a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor.

Un tânăr ar fi murit din cauza epuizării la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a deschis o anchetă, după ce un tânăr a murit în timp ce lucra la repararea unui acoperiș, în Timișoara. Proprietara locuinței îl auzise spunând că lucrează deja de 17 ore, iar inspectorii trebuie să stabilească dacă muncitorul era epuizat. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Ionuț Sârbu, a declarat, ieri, că polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce luni seara un tânăr de 28 de ani a murit în timp ce repara acoperișul unei case. ”Tânărul a fost chemat de proprietara imobilului să îi repare acoperișul locuinței, iar în timp ce acesta se afla pe acoperiș, se pare că i s-a făcut rău și a murit. Femeia care a auzit cum tânărul s-a prăbușit, a sunat imediat la numărul de urgențe 112”, a declarat Ionuț Sârbu. Și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a dechis o anchetă în acest caz. Potrivit reprezentanților instituției, inspectorii cercetează dacă tânărul era asigurat când a urcat pe acoperișul casei și dacă a muncit prea multe ore în acea zi. Femeia care l-a angajat pe tânăr să îi repare acoperișul le-ar fi spus pompierilor sosiți la intervenție că atunci când bărbatul a sosit la ea, înainte să se urce pe casă, i-a spus că în ziua respectivă muncise deja 17 ore.

Un biciclist a murit după ce a fost împins de vânt în fața unei mașini

Un biciclist a fost împins ieri de vântul puternic în fața unei mașini care circula regulamentar pe DJ 692, la ieșire din localitatea Variaș, județul Timiș. În urma accidentului, biciclistul a decedat, iar șoferului i-a fost întormit dosar penal pentru ucidere din culpă.”Un bărbat de 53 de ani a condus un autoturism pe DJ 692, iar la un moment dat s-a angajat în depășirea unui biciclist care se deplasa în același sens de mers, iar din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv vânt, biciclistul a pătruns în fața autoturismului, fiind surprins și acroșat de către acesta. Biciclistul a decedat în urma accidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, Ionuț Sârbu.

Se îngroașă gluma! România a ajuns la cel mai mare deficit bugetar din UE

România a înregistrat un deficit bugetar de 4,1% din Produsul Intern Brut (PIB), date ajustate sezonier, în trimestrul al doilea al acestui an, cel mai mare din Uniunea Europeană (UE), potrivit datelor publicate marți de Eurostat. Datele sunt calculate după metodologia European System of Accounts (ESA 2010). După România, cele mai mari deficite bugetare, date ajustate sezonie, le-au înregistrat Marea Britanie (3,4%), Franța (2,8%), Portugalia (1,6%), Slovacia (1,4%), Austria și Polonia (cu câte 1,2%). La nivelul celor 28 de state ale UE, deficitul bugetar a crescut la 1,3%, date ajustate sezonier, față de 1,1% înregistrat în primul trimestru al acestui an.

Guvernul PSD-ALDE și-a asumat respectarea țintei de 3% din PIB pentru acest an, conform Tratatului de la Maastricht. În caz contrar, România riscă să intre în procedura de deficit excesiv. Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât și bugetele de pensii și de șomaj, a încheiat primele opt luni ale acestui an cu un deficit de 6,5 miliarde lei, reprezentând 0,78% din PIB, în creștere de peste două ori față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițile în care ritmul de creștere a cheltuielilor, trase în sus mai ales de salariile bugetarilor, a depășit avansul încasărilor, arată datele publicate în septembrie pe site-ul Ministerului Finanțelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.