Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Rețea de traficanți de droguri, coordonată din penitenciar de unul dintre fiii lui Sile Cămătaru

Ziarul de Vrancea
23 oct 2023 1143 vizualizări

Rețeaua introducea cannabis, cocaină și heroină în închisoare

Polițiștii și procurorii au făcut, marți, 12 percheziții într-un dosar care vizează, între altele, introducerea de droguri în Penitenciarul Jilava. Gruparea acționa în București și Ilfov și a fost constituită de trei persoane, ulterior aderând alți șase suspecți. Liderul, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru, coordona activitatea din penitenciar. Surse judiciare au precizat că drogurile erau aduse în Penitenciarul Jilava de către aparținători. Este vorba despre cocaină, heroină și cannabis.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că este vizat Penitenciarul Jilava, la acesta având loc perchezițiile.

Liderul grupării este Albert Balint, zis Albert Cămătaru, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru. ”La data de 24.10.2023, polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în incinta unei unități de penitenciar, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor”, anunță, marți, Poliția Capitalei și DIICOT.

Sursele citate au precizat că, începând cu anul 2022, trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

”Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (cannabis și cocaină) destinate atât consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate”, au mai transmis sursele citate.

De asemenea, o parte dintre suspecți ar fi achiziționat și cantități de droguri de risc și mare risc (cannabis și heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași unitate de penitenciar.

”Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional,  alți trei suspecți sunt bănuiți de implicarea în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor„, aun mai anunțat autoritățile judiciare.

Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia, ar fi recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenței unei legături sentimentale), transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violență), la practicarea prostituției, atât în România, cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.

”Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu”, mai anunță anchetatorii.

Potrivit acestora, în vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Platforma TikTok este folosită de 7,4 milioane de români în fiecare lună

Platforma TikTok este folosită în fiecare lună de 7,4 milioane de români care aleg fie să urmărească clipuri sau să le distribuie pe ale lor, să facă duete, transmisiuni live sau să experimenteze efectele și filtrele speciale.

Cele mai populare videouri și trenduri pe TikTok dezvăluie pasiunile românilor și arată aspecte ale culturii locale susținute de imaginația și creativitatea creatorilor români. De la muzică, sport, lifestyle și până la studiul pentru examenele naționale, TikTok este un spațiu pentru pasiuni și interese comune.

Un spațiu al culturii locale

TikTok îi ajută pe români să redescopere dragostea lor pentru cultură. TikTok a susținut festivalurile de cultură din România cum ar fi TIFF, FITS și RCW în trecut și a încurajat comunitatea locală să aprecieze și să interacționeze cu actele de cultură. Anul trecut, TikTok a colaborat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania pentru cea de-a XXI-a ediție, ca parte a #CultureTok. Parteneriatul cu cel mai mare festival de film din România a inclus evenimente, workshop-uri, LIVE-uri, dar și hashtag challenge-ul local #PovestitoruldeFilm care a adunat peste 385 de mii de postări.

TikTok a devenit locul în care muzica este descoperită și redescoperită. De la noile talente care își publică cele mai recente cântece, la melodiile consacrate care sunt redescoperite de generații noi, remixurile, mashup-urile și colaborările muzicale prosperă pe platformă. Muzica începe pe TikTok și este folosită în milioane de creații video, propulsând melodiile în fruntea topurilor și consolidând carierele artiștilor de toate genurile.

Senzația pop INNA a devenit și mai cunoscută pe TikTok la nivel mondial datorită single-ului "Up" în colaborare cu Sean Paul, care a inspirat peste 1.6 milioane de videoclipuri. Artista Olivia Addams (@oliviaaddams) și-a început cariera muzicală pe TikTok, unde și-a promovat pentru prima dată melodia de succes „I’m Lost”, care a ajuns pe locul #1 în Viral 50 Spotify Romania.

Sportul este una dintre cele mai populare forme de divertisment pe TikTok, iar hashtag-ul #TikTokFootball a adunat peste 12 miliarde de vizualizări. În România, hashtag-ul #fotbalromania însumează 499.6M de vizualizări și adună noutăți, poveștile jucătorilor și echipelor și momente memorabile din lumea fotbalului. Conținutul din sala de sport este, de asemenea, popular, creatorii oferind inspirație pentru antrenamente și stil de viață sub hashtag-ul #fitnessromania, care a adunat 293.6 milioane de vizualizări.

LearnonTikTok este un trend popular în întreaga lume, dar și în România. Unele dintre cele mai folosite hashtag-uri și cele mai mari comunități TikTok din România sunt dedicate învățării și descoperirii lucrurilor noi. De la #invatapetiktok, care a strâns 9 miliarde de vizualizări și care reprezintă unul dintre cele mai populare hashtag-uri din țară și până la #dezvoltarepersonala care a adunat 1.2 miliarde de vizualizări, românii învață și se dezvoltă în fiecare zi. În timpul examenelor naționale, învățarea pe TikTok devine principalul trend, iar profesorii organizează sesiuni live pentru studierea subiectelor de examen.

Românii distribuie momente unice din viața lor pe TikTok, în timp ce rămân autentici și sinceri cu ei înșiși. #viatalatara este o comunitate creată de oameni care doresc să împărtășească conținut din viața lor la țară și care arată cum își îngrijesc pământurile, plantele și animalele de fermă. Ei postează sfaturi, momente din viața reală, peisaje și povești amuzante, iar hashtag-ul a ajuns 681.6 milioane de vizualizări și este în creștere. Un alt trend popular care capătă amploare în România este #vlogzilnic, unde creatori din toată țara își arată viața de zi cu zi în timp ce muncesc, studiază și trăiesc într-un mod autentic.

Membru AUR, prins în flagrant de DGA când primea 1.500 de lei pentru trafic de influență

Reprezentanții AUR au anunțat că l-au exclus din partid pe Bogdan Crefelean, după ce acesta a fost reținut de DGA. Crefelean, șef de cabinet al deputatei Gianina Șerban, ar fi fost prins în flagrant când primea 1.500 de lei pentru a face trafic de influență. ”În baza informațiilor publice privind reținerea domnului Bogdan Crefelean de către DGA, reliefându-se o încălcare gravă a Statutului AUR, precum și a Codului de Etică și Integritate, s-a decis excluderea acestuia din AUR”, au anunțat, luni seară, reprezentanții formațiunii.

 Ei au adăugat că ”orice formă de corupție sau abuz de influență este inacceptabilă”.

Potrivit G4Media, Bogdan Crefelean, șef de cabinet al deputatei Gianina Șerban, a fost prins în flagrant când primea 1.500 de lei pentru a face trafic de influență. Denunțătorul ar fi tot un membru AUR, care ar fi sesizat DNA, iar Crefelean ar fi cerut banii pentru nominalizarea acestuia pentru a participa la un congres la Bruxelles.

Netflix anunță "Subteran", un serial original românesc

Netflix a început producția serialului românesc "Subteran", regizat de Anca Miruna Lăzărescu, Daniel Sandu și Octav Gheorghe. Seria va spune povestea unei mame care lucrează în IT și ajunge să lupte sub acoperire împotriva interlopilor bucureșteni care i-au schimbat viața.

Serialul, în șase episoade, este creat de Steve Bailie, cu Octav Gheorghe și Peter Kerek în calitate de co-scenariști, produs de Tudor Reu (Mobra Films) și Johnathan Young (creative). Serialul îi va avea în distribuție, printre alții, pe Ana Ularu și Florin Piersic Jr.

„Ne bucurăm să începem producția noii serii românești „Subteran” și suntem mândri să ne alăturăm echipei extraordinare care se află în spatele acestui proiect. Industria de film românească este cunoscută pentru tradiția creativă și artiștii remarcabili și suntem, de asemenea, extrem de încântați de acest scenariu care prezintă un personaj feminin puternic”, spune Anna Nagler, Director of Local Language Series pentru Netflix Europa Centrală și de Est. „Subteran este un serial polițist captivant, dar și puțin absurd, cu un ton alert, plin de adrenalină și sunt sigură că va evolua frumos având în vedere succesul deja cunoscut al numeroaselor titluri românești disponibile pe Netflix”, a completat Anna.

Netflix, cel mai important serviciu de streaming din România, a licențiat în ultimii ani multe filme și seriale românești care au devenit unele dintre cele mai vizionate și apreciate de membrii Netflix.

Logline: Cami este o femeie care își folosește inteligența pentru a avea succes într-o lume a bărbaților. Când viața ei este dată peste cap de un grup interlop, ea ajunge să joace rolul de iubită și hacker pentru un detectiv sub acoperire care se află într-o situație fără scăpare. Însă Roman este singura șansă pe care o are Cami de a se răzbuna și de a-și salva fiul.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.