Național

Casieră promovată direct în Guvern, acum în conducerea Rompetrol

Ziarul de Vrancea
17 ian 2018 1349 vizualizări

O fostă casieră angajată direct la Cancelaria primului ministru în 2007 a fost numită acum de către Ministerul Energiei în Consiliul de Administrația al Rompetrol Rafinare.

Adunarea Generală a Acționarilor Rompetrol Rafinare a aprobat luni numirea lui Nicoleta Viorica Soisun, în vârstă de 31 de ani, în Consiliul de Administrație al companiei petroliere.

Ceea ce este deosebit în ascensiunea profesională a noului membru CA Rompetrol Rafinare este faptul că în anul 2007, cu un an înainte de a termina facultatea, Soisun și-a schimbat locul de muncă. De la casier la Casa de Editură și Presă Realitatea Românească ea s-a angajat direct la Cancelaria primului ministru. Această funcție era deținută atunci de către Călin Popescu Tăriceanu.

La momentul angajării sale la Cancelarie, instituție atât de ermetică din punct de vedere al noilor angajări, Nicoleta Soisun era studentă. Din 2009 ea este consilier în cadrul Secretariatul General al Guvernului.

Ea și-a luat licența în contabilitate și informatică de gestiune în 2008 și a absolvit un master în ”contabilitate internațională” în 2014. Soisun îl înlocuiește în CA Rompetrol Rafinare pe Marius Mitruș, fost ofițer SRI. Marius Mitruș, membru în Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare, a acuzat în decembrie 2017 acționarul minoritar al companiei, adică statul român prin Ministerul Energiei, că a fost pasiv, "fără capacitate de reacție în cazul deciziilor ce îi puteau afecta interesul", potrivit Hotnews.ro.

"Am reușit să nu îmi fac "prieteni" printre reprezentanții acționarului majoritar - KMG Internațional, care s-au dovedit că au o capacitate de "accesare" (pe căi oficiale) a structurilor statale, infinit mai mare decât a chiar reprezentatului Statului Român", spunea Marius Mitrus, într-o postare pe Facebook.

Acesta preciza că, în calitate de membru CA al Rompetrol, a depus diligențe continue pentru aducerea companiei în zona de legalitate, pentru creșterea activului net, care ajunsese mult sub jumătatea capitalului social. În tot acest timp, Ministerul Energiei nu s-ar fi implicat în nicio formă în această problemă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.