Național

Ultima săptămană de campanie: PDL se teme că referendumul ar putea fi fraudat

Ziarul de Vrancea
22 iul 2012 644 vizualizări
Democrat-liberalii spun că vor întocmi liste cu cei care votează pe listele suplimentare şi pe cele permanente

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat ieri de jurnalişti, dacă îi este teamă de fraudarea referendumului. "N-aş spune că n-am îngrijorări legate de asta, dar vom vedea", a răspuns Băsescu.
PDL a făcut ieri apel public la cetăţenii care sunt tentaţi să voteze multiplu la referendum să nu rişte, pentru că democrat-liberalii vor face plângeri penale împotriva acestora. "Vrem să tragem un semnal de alarmă că PDL are toată logistica necesară să identifice, chiar în ziua votului, pe cei care au tentaţia votului multiplu. Fac apel public la cei care sunt tentaţi să nu rişte, pentru că PDL va face plângere penală indiferent de nume, împotriva tuturor celor care votează multiplu", a declar Adrian Videanu. El a spus că, imediat după referendum, marţi, 31 iulie, PDL îi va prezenta nominal pe toţi cei care au votat pe listele suplimentare şi pe cele permanente. Videanu a spus că PDL face apel la cetăţeni să nu se lase ademeniţi de politicieni să voteze multiplu, pentru că PDL are toate instrumentele necesare pentru a-i identifica, în cel mai scurt timp cu putinţă. Videanu a prezentat o analiză pe toate judeţele privind voturile anulate şi votul pe listele suplimentare la alegerile locale din iunie, arătând că voturile anulate au reprezentat 3,67%.

Voicu: PDL să pună camere video în secţiile de vot din banii Elenei Udrea

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat ieri că amplasarea camerelor de luat vederi în secţiile de votare ar fi posibilă dacă democrat-liberalul Cristian Boureanu se împrumută de la Elena Udrea şi Adriean Videanu pentru a le cumpăra. "Legea nu prevede introducerea de camere de supraveghere în secţiile de votare, ar putea fi chiar o problemă cu secretul votului dacă ar exista camere de supraveghere în secţia de votare. Însă, ţinând cont de faptul că nu există niciun dubiu că va fi un proces electoral corect, dacă domnul Boureanu se mai împrumută de la domnul Videanu, de la doamna Udrea, e dispus să le plătească, nu cred că e o problemă să le şi avem", a spus Voicu. Totodată, el a precizat că susţine "măsuri serioase" de combatere a fraudei electorale, precum cea privind votul multiplu. Şi premierul Victor Ponta a declarat, ieri dimineaţă, la Iaşi, referindu-se la solicitarea PDL de a instala camere de luat vederi în toate secţiile de votare, că el nu a mai auzit de camere video în secţii de vot, dar, "dacă va exista această posibilitate, cu mare plăcere".

Băsescu: Nici Rusia nu se bucură de ce se întamplă în Romania

Traian Băsescu nu crede în implicarea Federaţiei Ruse în ceea ce se întâmplă în România, apreciind că Moscova n-ar putea fi veselă că în apropierea frontierelor sale "se produce o asemenea devălmăşeală". "Nu există niciun fel de poziţie oficială a Federaţiei Ruse, exprimată prin Ministerul de Externe, prin Preşedinţie, prin vreun demnitar rus, care să arate că există o susţinere pentru cele întâmplate în ultimele trei săptămâni. Ca atare, nu am niciun temei să consider că Federaţia Rusă se bucură sau nu se bucură. Dacă-mi permiteţi o părere personală, Federaţia Rusă n-ar putea fi veselă că la frontierele ei sau în apropiere de frontierele ei se produce o asemenea devălmăşeală. Deci, nu cred în implicarea statului rus în ce se întâmplă la noi", a afirmat Traian Băsescu într-un interviu acordat cotidianului "Adevărul". Traian Băsescu a adăugat că, în schimb, sunt "destui vânători de afaceri şi de interese, care îşi asumă, mai mult sau mai puţin voalat, oarecari influenţe". "Iar papagali de la noi cad în aceste plase! Se şi compromit cu ocazia asta şi, în niciun caz, nu fac vreun serviciu Federaţiei Ruse, care, o spun cu responsabilitatea omului politic experimentat, nu are niciun interes în destabilizarea României. Are alt tip de interese Federaţia Rusă: să dezvolte afacerile, să fie cât mai implicată în sectorul energetic, pentru că asta înseamnă o oarecare dependenţă. Statele mari aşa lucrează, şi nu cu Kondyakovi... Însă politicienii români atâta minte au!", a mai spus preşedintele suspendat.

Băsescu: Ponta caştigă bani în plus pe seama doctoratului

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă seară, la plecarea de la sediul de campanie, că premierul Victor Ponta a obţinut un salariu mai mare de pe urma doctoratului. Băsescu a acuzat, fără să nominalizeze, un ziarist care i-ar fi luat apărarea premierului Victor Ponta în cazul doctoratului. "Te uiţi la copiii care au dat Bacalaureatul şi au fost daţi afară din Bacalaureat anul trecut fără să mai aibă dreptul să mai dea în toamnă examen. Te uiţi la copiii de anul ăsta care la fel au fost daţi afară din Bacalaureat tot pentru copiat şi nu au dreptul să dea examenul din nou în toamnă. Oare cum s-or simţi copiii ăştia, ce frustrare au, când văd că ziarişti în care ar trebui să aibă încredere apără un hoţ mai mare decât ei? Omul ăsta şi-a adăugat titluri care i-au permis să aibă un salariu mai mare fiind doctor, oare ce crede ziaristul care susţine că «să vedem...» şi încearcă o diversiune, ce crede el de modul cum privesc copiii la ziarist şi la primul ministru al României?", a spus Băsescu. Preşedintele suspendat a fost întrebat ce ar fi făcut el în locul lui Victor Ponta, dacă s-ar fi aflat în aceeaşi situaţie. "În primul rând, aş recunoaşte cum am recunoscut şi faptul că am avut oarecari probleme, le-am recunoscut, le-am rezolvat, dar trebuie recunoscute. Bineînţeles, atunci când ai furat cu adevărat oricât, ai recunoaşte, tot trebuie să pleci din funcţia publică", a răspuns preşedintele suspendat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.