Național

Mozaic national: Canicula se prelungeşte cel puţin pană marţi

Ziarul de Vrancea
22 iul 2012 524 vizualizări
Meteorologii au avertizat că luni şi marţi vremea rămâne călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde temperaturile vor fi de 35-37 de grade şi indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80, iar în vest, sud-vest şi la munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Potrivit informării transmise, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni şi marţi "vremea se menţine călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar temperatura aerului va avea frecvent valori de 35...37 de grade". În cele două zile, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vest, sud-vest şi la munte.
Meteorologii au precizat că şi în a doua parte a săptămânii se va menţine vremea călduroasă, caniculară local mai ales în regiunile sudice. Capitala şi judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj sunt, încă de ieri, sub avertizare cod galben de caniculă.

Cum a ajuns "flacăra democraţiei" în Dunăre

"Flacăra democraţiei", aprinsă în urmă cu o săptămână la Cluj, de către preşedintele suspendat Traian Băsescu, a fost aruncată în Dunăre, la Orşova, de către primarul PNL. Poliţia a fost sesizată de un tânăr că în timp ce transporta "Flacăra democraţiei" prin Orşova, împreună cu alţi şase tineri, "a fost întâmpinat de un reprezentant al administraţiei locale, care fără explicaţii şi fără motiv a aruncat torţa într-un canal al Dunării". Şeful Poliţiei Orşova a precizat că pe numele respectivului reprezentant al administraţiei locale a fost depusă o plângere penală, iar Poliţia face cercetări, urmând să fie făcută încadrarea faptei. Preşedintele PDL Orşova, deputatul Doiniţa Chircu, a declarat ieri că primarul Orşovei, liberalul Ion Manea, este cel care a aruncat în Dunăre "flacăra democraţiei", purtată de tinerii democrat-liberali. În 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Traian Băsescu, a declarat, ieri, referindu-se la incidentul de la Orşova, că este încrezător că "se vor aprinde foarte multe flăcări ale democraţiei" în aceste zile.

Cu ce dosare îl ameninţă USL pe Traian Băsescu

Senatorul PSD Dan Şova a enumerat ieri, într-o conferinţă de presă, o serie de cazuri în care preşedintele suspendat, Traian Băsescu, ar urma să fie anchetat dacă pierde referendumul din 29 iulie, respectiv "Flota", "Mihăileanu", dar şi "lobby-ul" pentru Roşia Montană. Totuşi, în urma întrebărilor jurnaliştilor, senatorul PSD a afirmat că reprezentanţii USL nu vor solicita procurorilor reluarea dosarelor lui Băsescu sau declanşarea unor alte dosare penale. "Noi, ca oameni politici, nu putem cere nimic, ăsta este atributul exclusiv al organelor de urmărire penală, adică al procurorilor şi al magistraţilor acolo unde există dosare pe rol", a explicat Şova.

"Inginer" constructor cu diplomă falsă, dar cu profituri uriaşe

Un bărbat care s-a angajat ca inginer constructor după ce a prezentat o diplomă falsificată ca fiind emisă de o universitatea din Ploieşti şi a încheiat mai multe contracte de reabilitare termică a unor blocurilor cu diferite firme, supraevaluand bunurile vandute şi prejudiciind firmele angajatoare cu 870.000 de lei, este cercetat pentru înşelăciune şi uz de fals. El a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, însă instanţa de judecată a dispus în cazul acestuia măsura preventivă de a nu părăsi ţara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.