Național

Cand încep înlocuirile politice din şcoli şi de la conducerea inspectoratelor

Ziarul de Vrancea
30 mai 2012 811 vizualizări
Ministerul Educaţiei va organiza în luna august un concurs la nivel naţional pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general, astfel încât în lunile septembrie şi octombrie să fie iniţiat concursul pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar adjunct şi de director de unitate şcolară

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a precizat ieri că un concurs pentru inspectorii şcolari este necesar în vederea eliminării numirilor politice pe astfel de funcţii. "Suntem foarte bine pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat. Avem o mică problemă, trebuie să o spunem, cea legată de inspectorii şcolari generali sau generali adjuncţi, care răspund ca preşedinţi de comisii judeţene, fapt pentru care, dacă aceştia sunt implicaţi în campania electorală, trebuiesc înlocuiţi. Ca să liniştim chestiunea aceasta politică, la finalul lunii august se va organiza concurs de inspector şcolar general", a spus Pop. Acesta a precizat că ministerul va organiza concursul în perioada 20-25 august, iar în lunile septembrie şi octombrie vor fi iniţiate concursuri pentru funcţiile de inspectori şcolari adjuncţi şi directori de unităţi şcolare, care vor avea astfel stabilitate pe o perioadă de patru ani. Pop a precizat că, din luna iunie, niciun director nu va mai fi în funcţie prin concurs, deoarece ultimul concurs pentru directori a avut loc în mai 2008, astfel că se impune organizarea unui nou concurs naţional pentru directori de unităţi şcolare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.