Național

ISC rămane parte civilă în dosarul Trofeul Calităţii

Ziarul de Vrancea
28 mai 2012 561 vizualizări
Informaţia a fost confirmată deocamdată doar de surse guvernamentale

Inspectoratul de Stat în Construcţii ar fi anulat adresa fostului şef Constantin Grăjdan prin care a renunţat la daune de 1,5 milioane euro în dosarul Trofeul Calităţii - Adrian Năstase, au precizat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Astfel, sursele susţin că ISC continuă să fie parte civilă în dosar şi cere recuperarea unui prejudiciu de 75 miliarde lei vechi. ISC s-a constituit parte civilă în dosar şi în faza de recurs printr-o adresă emisă pe 27 aprilie. "Vă rugăm, pe de o parte să constataţi că în prezenţa cauză, cererea de constituire de parte civilă a avut scopul de a se repara prejudiciul în cuantum de 75.526.350.588 lei ROL, sens în care solicităm obligarea inculpaţilor şi părţilor responsabile civilmente la plata acestuia", se arăta în adresa trimisă de ISC din 27 aprilie 2012.

Ponta despre cel care i l-a recomandat pe Grăjdan: "Nu-i mai ascult sfaturile"

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, răspunzând unei întrebări, că nu Adrian Năstase a fost cel care l-a propus pe Grăjdan la şefia ISC. El a precizat că un alt coleg de partid a făcut această propunere, dar a evitat să-i divulge numele, spunând că, în calitate de şef, îşi asumă această numire.
"Dacă înţeleg bine întrebarea dumneavoastră, în mod sigur, 101%, nu mi l-a propus domnul Năstase. Dacă asta vă interesează, asta pot să vă spun cu certitudine. Un alt coleg mi l-a propus, căruia am avut grijă să-i transmit toate gândurile bune pentru necazul în care m-a băgat, motiv pentru care nici nu-i mai ascult alte sfaturi. Dar nu pot da vina pe altcineva. Când eşti şef, răspunzi şi pentru alţii", a spus Ponta. El a precizat că a cerut propuneri cu oameni care au lucrat în sistem şi că a primit propuneri de oameni care mai lucraseră în instituţie. "Nu cunoaşteam ISC, nu-l cunoaşteam nici pe domnul Gărjdan în niciun fel. Am cerut propuneri pentru conducerea acestei instituţii. Ghinionul cu acest domn e că a fost director adjunct în 2009. A fost o alegere foarte proastă. Eu plătesc politic pentru asta. Imediat l-am demis, am luat măsuri ca să răspundă şi juridic dacă a încălcat legea. Am cerut noii conduceri să verifice legalitatea emiterii oricărui act de către domnul Grăjdan şi să acţioneze pe loc să confirme actele legale şi să le infirme pe cele ilegale", a spus Ponta.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală în cazul lui Constantin Grăjdan pe care îl acuză de favorizarea infractorului în dosarul de corupţie al lui Adrian Năstase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.