Național

Cine n-a plîns convingător la moartea lui Kim Jong-il, trimis în lagăr

Ziarul de Vrancea
12 ian 2012 1439 vizualizări
Persoanele care nu l-au jelit cu foc pe fostul preşedinte sînt duse şase luni în lagăre pentru "educare" n ar fi vorba de mii de nord coreeni

Una din primele măsuri ale noului regim este pedepsirea celor care nu au plîns suficient la moartea dictatorului Kim Jong-il, susţin rapoarte neoficiale. Aceleaşi surse susţin mii de nord coreeni ar fi duşi cel puţin şase luni în lagăre de muncă pentru "educarea" lor. "Preferaţi" au fost cei care nu au ieşit în stradă să plîngă în zilele de doliu, cei care ar fi încercat să iasă din ţară în zilele respective, cei care au dat telefoane în străinătate şi cei care nu au plîns convingător după moartea fostului dictator. În paralel cu teroarea instalată, noul regim a început o puternică propagandă după instalarea la putere a lui Kim Jong-un. "În fiecare zi, de la ora 7 am, 19 maşini cu difuzoare de propagandă sînt staţionate în zonele cele mai aglomerate cu oameni care merg la serviciu şi proclamă zgomotos măreţia lui Kim Jong-ONU", au mai declarat sursele, citate de Daily Mail. Totodată, la serviciu, vin diverse grupuri care ţin pelegeri despre măreţia lui Kim Jong-un. În toată ţara au fost instalate statui şi portrete mari cu vechiul dictator, care apare mereu zîmbind. Mass media nord coreeană difuzează în permanenţă materiale cu fiul acestuia pe care îl prezintă ca un lider puternic şi militar încrezător. De aseemenea, pentru a-i crea o aură puternică, mass media are grijă ca în materialele propagandistice numele tînărului lider să fie mereu legat de faima tatălui său sau a bunicului Kim II-sung, care a murit în 1995 şi a fost denumit "preşedintele etern". Nimeni nu are voie să uite că ziua de naştere a fostului dictator care a fost numită "Ziua stelei strălucitoare", în legătură cu "Ziua Soarelui", care era ziua de naştere a lui Kim II-sung.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4495 zile, 9 ore, 31 minute, 16 secunde
Putin mai aveam si noi ca sa ajungem ca dobitocii astia.Noroc ca am "intinat" valorile comunismului si nu ne-am luat dupa sacalul de Iliesku.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.