Național

COLOANA de stiri nationale: Se modifică structura Guvernului?

Ziarul de Vrancea
12 ian 2012 738 vizualizări
Senatorul PDL Sorin Fodoreanu a depus la Parlament o propunere legislativă de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, pentru care solicită dezbaterea în regim de urgenţă

Proiectul propune o nouă structură a Guvernului, din care dispare funcţia de viceprim-ministru, dar în care apar patru posturi de miniştri de stat. Funcţiile de ministru de stat ar urma să revină deţinătorilor portofoliilor Dezvoltării Naţionale, Strategiei şi Prognozei Economiei Naţionale, Administraţiei şi Internelor, precum şi şefului Secretariatului General al Guvernului. Faţă de actuala structură a Cabinetului, dispare portofoliul Dezvoltării Regionale şi Turismului, apărînd în schimb cel al Dezvoltării Naţionale, precum şi Ministerul Sportului, Turismului şi Tineretului. De asemenea, actualul Minister al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri devine Ministerul Strategiei şi Prognozei Economice Naţionale, MAE devine Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Economice Internaţionale, iar Ministerul Finanţelor Publice ar urma să se numească Ministerul Finanţelor Publice şi Urmăririi Execuţiei Bugetare. În acelaşi timp, Comunicaţiile trec la Transporturi. Portofoliile Agriculturii şi Muncii nu mai figurează în structura Cabinetului, în schimb apare Ministerul Sănătăţii, Alimentaţiei şi Protecţiei Sociale. Premierul împreună cu cei patru miniştri de stat formează Consiliul primului-ministru, care ar urma să se întrunească săptămînal sau ori de cîte ori este nevoie, de regulă înaintea şedinţelor de guvern.

Doi romani au furat cutia milei dintr-o biserică italiană

Doi imigranţi români au fost arestaţi la Roma după ce furaseră cutia milei dintr-o biserică, banii fiind însă recuperaţi în totalitate, informează pagina online a agenţiei Adnkronos. Românii F.L. şi O.P., în vîrstă de 26, respectiv 30 de ani, au fost arestaţi miercuri seară, după ce au furat cutia milei dintr-o biserică romano-catolică din cartierul roman Acilia. Cei doi imigranţi intraseră în biserică sub pretextul de a se ruga şi au observat că nu mai era nimeni în interiorul lăcaşului de cult. În acest context, românii au sustras cutia milei şi au fugit cu ea, acoperind-o cu un prosop. Cei doi nu au observat însă că în biserică mai era o persoană care se ruga, persoană ca a alertat imediat carabinierii.

Manifestaţii de susţinere a Guvernului ungar, în Transilvania

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat ieri că formaţiunea va organiza, în 21 ianuarie, manifestaţii de susţinere a Guvernului ungar în mai multe localităţi din Transilvania. El a spus că manifestaţiile de solidaritate au ca motivaţie faptul că Executivul de la Budapesta "a făcut paşi importanţi pentru comunităţile maghiare din afara graniţelor" ţării vecine. Potrivit acestuia, marşurile de susţinere a Guvernului ungar sînt practic "contramanifestaţii" la mişcările opoziţiei din Ungaria. El a precizat că deocamdată contează pe Tîrgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Sfîntu Gheorghe, Baraolt, Tîrgu Secuiesc, însă discută organizarea unor astfel de manifestaţii  şi la Cluj-Napoca sau Oradea. În aceeaşi zi, o manifestaţie similară, de sprijin pentru Guvernul ungar, a fost anunţată la Budapesta.
Zeci de mii de oameni au manifestat, în 2 ianuarie, la Budapesta, faţă de noua Constituţie ungară, afirmînd că subminează democraţia în timp ce guvernul sărbătoreşte intrarea acesteia în vigoare printr-o ceremonie. Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva guvernului condus de premierul Viktor Orban şi au purtat pancarte pe care scria: "Destul!", "Dictatura lui Orban!", "Orbanistan!", în timp ce membrii guvernului şi preşedintele Pal Schmitt soseau la ceremonia organizată la Opera din Budapesta.

Tînără decedată într-un accident, înmormântată pe banii poliţiştilor

O tînără în vîrstă de 29 de ani din judeţul Dolj care în luna decembrie şi-a pierdut viaţa într-un accident produs pe Autostrada Bucureşti - Piteşti a fost înmormîntată, ieri, pe cheltuiala angajaţilor de la Poliţia A1, întrucît familia nu avea bani. Tînăra a fost înmormîntată în satul Teleşti, comuna Ludeşti, judeţul Dîmboviţa, familia acesteia anunţîndu-i pe poliţişti că nu are bani să îşi aducă fata acasă, în Dolj. Potrivit şefului Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican, oamenii legii au făcut chetă şi, cu ajutorul comunităţii locale din Teleşti, au înmormîntat-o pe tînără. "Tînăra de 29 de ani a decedat în urma unui accident care a avut loc în 10 decembrie pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, după ce a fost lovită de o maşină. Trupul neînsufleţit al acesteia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Dîmboviţa unde a rămas pînă astazi (n.r. - joi). Deşi în prima fază nu se cunoştea identitatea tinerei, ulterior am descoperit că acesta era din comuna doljeană Pleniţa, iar familia acesteia ne-a declarat în scris, în mod oficial, că nu are bani să vină să-şi aducă fata acasă şi să o înmormînteze. Într-o asemenea situaţie, fata a fost înmormîntată în cimitirul din satul Teleşti, comuna Ludeşti, după ce oamenii legii au făcut chetă şi cu ajutorul preotului paroh George Leontin şi a cîtorva enoriaşi am reuşit să o îngropăm pe tânără după datina creştină", a declarat Emilian Buican.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.