Național

Ciuhodaru, demis de urgenţă

Ziarul de Vrancea
12 ian 2012 1064 vizualizări
Doar două zile a fost tolerat deputatul în funcţia de la Ministerul Sănătăţii

Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat ieri din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, la doar două zile de la numirea lui. Ministerul Sănătăţii a precizat că prin numirea secretarul de stat Vasile Cepoi şi a subsecretarului de stat pe probleme de urgenţă Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistenţei medicale de Urgenţă este completă. Tudor Ciuhodaru fusese numit marţi de ministrul Ritli Ladislau în funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă. El declara atunci că a fost solicitat să contribuie la proiectul legii. "Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (n.r. - marţi dimineaţă), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac ", a spus Tudor Ciuhodaru.
Potrivit unor surse politice, deputatul UNPR a fost demis pentru că a anunţat public că el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu la Preşedinţie şi Guvern, fără a-l avea alături pe ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli (UDMR). "Faptul că s-a lăudat că el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propuşi pentru posturi de conducere în minister, la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, l-a nemulţumit profund pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe lideri ai UDMR şi a atras demiterea acestuia. În general, majoritatea declaraţiilor publice ale acestuia după numirea ca şi consilier onorific au deranjat atît UDMR, cît şi factori din zona guvernamentală şi chiar medicală", au declarat surse politice. Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este că acesta s-a prezentat inclusiv public drept şeful celor doi medici, spunînd că aceştia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemulţumit chiar şi pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi finul lui Traian Băsescu. "Boc a avut permanent consultări cu Ritli, iar propunerile nu au fost făcute de Ciuhodaru, aşa cum acesta a lăsat permanent să se înţeleagă", mai susţin sursele citate.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat ieri că regretă că nu l-a învăţat pe Ciuhodaru "bioetica". Astărăstoae a fost îndrumătorul lui Tudor Ciuhodaru la doctorat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
donna, acum 4494 zile, 21 ore, 22 minute, 8 secunde
Vai de Romania!.......Frumoasa ,,La Famiglia" in slujba interesului personal la conducerea Romaniei!....Ciuhodaru pleaca in doua zile demis de FINUL lui TRAIAN BASESCU Catalin Carstoiu;Raed citeste integral
relu, acum 4495 zile, 53 minute, 40 secunde
Putulica asta a vrut mereu sa iasa in fata. Acum iese prin dos.Si nemernicii astia din TV l-au "ajutat" sa creada ca este cineva.Uite ca-i un nimeni !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.