Național

COLOANA de stiri nationale: Ioan Niculae şi şeful PSD Brăilă, trimişi în judecată

Ziarul de Vrancea
11 ian 2012 831 vizualizări
Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis ieri în judecată pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, patronul InterAgro, Ioan Niculae, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Stancu şi-a folosit influenţa de lider PSD pentru a obţine suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială. Potrivit înţelegerii, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, în sensul că Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, a fost disimulată destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politice. În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae a solicitat ca, în cazul cîştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, precum şi la alte două societăţi naţionale unde avea un interes direct: TRANSGAZ şi ROMGAZ.

Ministrul Sănătăţii s-a trezit cu doi noi secretari de stat în subordine

Discuţia în care s-a stabilit că medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi vor lucra în Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat, respectiv ca secretar de stat a avut loc ieri doar între premierul Emil Boc, deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru şi cei doi medici, fără ca ministrul de resort să fie prezent.
Ladislau Ritli a ajuns la Palatul Victoria doar cu puţin înainte de începerea şedinţei de Guvern. Ciuhodaru a fost numit marţi drept consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, după ce Raed Arafat a demisionat din postul de subsecretar de stat. Deputatul UNPR a venit la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcînd parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă, precizînd că posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.
Medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat ieri că a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat. Şi Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a confirmat că a fost chemat în Capitală pentru a i se propune funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Surse din PDL afirmă că Cepoi a avut anterior o întîlnire la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Şeful statului a declarat aseară că nu-şi doreşte o asumare a răspunderii guvernamentale pe legea sănătăţii.

Cîinii latră, legea eutanasierii nu mai trece

Curtea Constituţională a decis ieri că Legea care prevede eutanasierea cîinilor fără stăpîn este neconstituţională. Judecătorii au admis astfel, cu majoritate de voturi, sesizarea făcută în noiembrie 2011 de 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL. Anunţul privind neconstituţionalitatea legii a fost primit cu urale de membrii organizaţiilor de protecţie a animalelor care protestau la Palatul Parlamentului, unde este şi sediul Curţii Constituţionale.
Potrivit sesizării, prevederile Legii de modificare a Ordonanţei încalcă lege fundamentală, întrucît forma în care a fost adoptată de Camera Deputaţilor diferă fundamental de proiectul aprobat la Senat. Totodată, ordonanţa ar încalca Constituţia pentru că nu a fost adoptată în baza unei legi speciale de abilitare. Problema eutanasierii şi a condiţiilor în care este dispusă aceasta este principala problemă a legii, mai consideră semnatarii sesizării.
"Eutanasierea este o măsură extremă, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede soluţia eutanasierii, care se poate aplica curent, în masă, animalelor fără stăpîn, deşi ar fi trebuit să fie aplicată numai în anumite condiţii limitate şi stricte, cu caracter excepţional", potrivit sesizării.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 22 noiembrie, Legea privind cîinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpîn se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi cîinii vor fi "cipaţi".

Copil de doi ani în comă alcoolică

Un copil în vîrstă de doi ani din localitatea vasluiană Mirceşti a ajuns la spital în comă alcoolică şi cu hipotermie. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Vaslui, băiatul a fost lăsat singur în casă de către părinţi marţi seară, aceştia uitînd pe masă şi două căni cu vin. Rămas nesupravegheat, copilul a băut tot vinul din căni, intrînd în comă alcoolică. După trei ore părinţii au revenit acasă, găsindu-l dormind profund şi cu temperatura corpului scăzută, fără a reuşi să-l trezească. Speriaţi, aceştia au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe. "Important este că am reuşit să-l salvăm pe copil, pînă la spital acesta fiind stabilizat", a declarat ieri medicul de gardă din cadrul SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.Stabilizat de către medicul de pe ambulanţă, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde va mai rămîne o perioadă sub tratament şi supraveghere medicală pentru a fi evitate orice riscuri ce pot apărea în astfel de cazuri

Un poliţist a scris într-un raport oficial că suspectul este homosexual

Poliţia Judeţeană Mehedinţi a declanşat o anchetă în cazul şefului Postului de Poliţie Iloviţa, care a scris într-un raport că un bărbat este homosexual. Actul întocmit de poliţist era un document pe care Serviciul de Medicină Legală l-a cerut poliţiştilor din Iloviţa cu privire la un bărbat în vîrstă de 62 de ani, Doru Cioabă, care era cercetat într-un dosar de distrugere după ce, în urma unui conflict, acesta a lovit cu o piatră parbrizul tractorului unui consătean. După ce pe numele lui Doru Cioabă s-a întocmit un dosar pentru distrugere, procurorul a cerut un raport medico-legal care să stabilească dacă bărbatul a avut discernămînt la momentul comiterii faptei. În adresa către Serviciul de Medicină Legală, la rubrica "istoric", şeful de post din Iloviţa a consemnat că bărbatul ar întreţine relaţii sexuale cu un tînăr care îl ajută la treburile gospodăreşti. "Lui Cioabă Doru i s-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni de lovire şi ameninţare în ultimii şase ani, în urma unor altercaţii verbale şi fizice avute cu Costache Radu, cu care întreţine relaţii homosexuale şi se gospodăresc împreună în locuinţa în care stă şi soţia lui Cioabă Doru", se arată în actul întocmit de poliţist.
Bărbatul, Doru Cioabă, a declarat ieri că urmează să depună plîngere penală împotriva poliţiştului, condiderînd că poliţistul i-a defăimat familia.
"Cînd am văzut mi-a venit rău. Punem şi cazul, aşa să fiu! Nu au ei voie să-mi defăimeze familia şi onoarea. Mîine le voi pune plîngere penală", a declarat bărbatul, care este căsătorit şi are trei copii. Nemulţumit este şi tînărul despre care poliţistul a scris că ar fi partenerul lui Cioabă, acesta spunînd că va cere daune morale. "N-au nici un drept, cum să facă la adresa mea aşa ceva?! Au stat, m-au văzut, nu au nici o dovadă ca să faci aşa ceva. Rîde lumea, rîde tot satul. Eu îl ajut în gospodărie, mi-a făcut acte, nici vorbă de aşa ceva. O să cer daune morale", a spus Radu Costache.
IPJ Mehedinţi a anunţat că în cazul şefului de post a fost declanşată o anchetă internă întrucît ar putea fi vorba despre abateri de natură disciplinară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.