Național

Poliţistă dezbrăcată şi legată cu cătuşe de "oamenii legii"

Ziarul de Vrancea
11 ian 2012 2117 vizualizări
Doi poliţişti de la Secţia 3 din Capitală au supus o femeie la violenţe fizice şi psihice "extrem de grave", pentru a o determina să declare că practică prostituţia n "îţi trag o bucată de cazi în cap aici", i s-au adresat "oamenii legii" femeii, de fapt, un agent de poliţie sub acoperire.

Marţi seară, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea a 30 dintre cei 31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3, reţinuţi de procurori pentru luare de mită, complicitate la prostituţie şi la proxenetism, lipsire de libertate şi tortură. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că poliţişti de la Secţia 3 au supus o femeie la violenţe fizice şi psihice pentru a o determina să declare că practică prostituţia. Potrivit procurorilor, agentul de poliţie Dan Ungureanu, împreună cu plutonierul de la Jandarmerie, Laurenţiu Nicolae Popină, au reţinut-o nelegal în sediul Secţiei 3 de Poliţie pe "Irina Nistor", martor în cauză. Femeia a fost abordată pe stradă de poliţişti sub pretextul că practică prostituţia şi i s-a sugerat o modalitate de a eluda sancţionarea sa. Agentul de poliţie şi jandarmul i-au adresat expresii precum "Dacă nu vorbeşti ce e de vorbit... dacă vrei să fie bine, de ce nu vorbeşti..." şi i-au pretins o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. Potrivit referatului, în seara de 8 iunie 2011, Dan Ungureanu şi Laurenţiu Nicolae Popină au reţinut-o pe "Irina Nistor" pentru că aceasta a refuzat să le dea suma de bani solicitată. După ce i-au spus că o vor conduce la secţia de poliţie pentru a o sancţiona contravenţional pentru practicarea prostituţiei, la Secţia 3 aceştia au reţinut-o pe Irina Nistor fără ca împotriva acesteia să fi fost luată o măsură preventivă. "În această perioadă, Ungureanu Dan a încătuşat martora pentru cîteva minute, refuzîndu-i constant dreptul de a contacta un avocat, durata îngrădirii libertăţii fizice a martorei neputînd fi justificată în mod rezonabil prin natura faptei şi a sancţiunii aplicate", noteză procurorii.

"Îţi trag eu un bocanc în cap"

De asemenea, "Irina Nistor" a fost sancţionată printr-un proces-verbal în care Dan Ungureanu a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, reţinînd în mod nereal că aceasta a fost depistată acostînd persoane în scopul întreţinerii de relaţii sexuale şi menţionînd în mod fals că aceasta recunoaşte fapta comisă. În aceeaşi seară, poliţistul Andi Marius Ionescu a percheziţionat-o pe "Irina Nistor", aceasta fiind dezbrăcată pînă la piele. "Ionescu Andi Marius s-a comportat abuziv cu martora Irina Nistor efectuîndu-i o percheziţie corporală cu încălcarea normelor procedurale, care prevăd efectuarea acestui act de către o persoană de acelaşi sex cu cea percheziţionată, ocazie cu care a dezbrăcat-o complet, smulgîndu-i îmbrăcămintea şi lenjeria intimă", se mai arată în referatul procurorilor. Potrivit documentului citat, aceste fapte sînt redate într-o înregistrare ambientală cu martora Irina Nistor:
"Irina Nistor: Îmi daţi voie să dau un telefon?
Dan Ungureanu: Nu, nu-ţi dau voie să dai un telefon.
Irina Nistor: Nu îmi daţi voie?
Dan Ungureanu: Fac un mare abuz, nu vreau să-ţi dau voie, care-i problema? Uite îţi dau aici să dai declaraţie scrisă... Ia să vedem ce-o să faci? N-o să te bat, o să te pun pe scaun înapoi acolo şi o să te leg de scaun cu cătuşele, pentru că eşti reţinută...
Irina Nistor: Au, da' ce sînt reţinută?
Dan Ungureanu: Uite aşa, pentru prostituţie.
Irina Nistor: Dar nu am făcut aşa ceva.
Dan Ungureanu: Să punem cătuşele frumos, să vedem unde pleacă ea... Ia să te vedem noi pe tine...
Dan Ungureanu: Ia, te rog frumos să ţipi, hai... Ia, ţipă, hai... neinteligibil... Stai pe loc aicea că nu eşti la Academia de Poliţie.
Irina Nistor. Hei, da de ce daţi în mine, de ce trageţi de mine?
Dan Ungureanu: Băi, de ce eşti băi minicioasă?
Irina Nistor: De ce trageţi de mine. Au! Da de ce trageţi de mine?
Dan Ungureanu: Stai jos, acolo ai înţeles?
Dan Ungureanu: Cum mă minţi, te mint şi eu. Singură! Ai înţeles? Singură! Că îţi dau una de zbori pe fişetul acela. Şi o să spun n-am atins-o. Ai înţeles? Păi tu crezi că minciuna e numai pentru tine? Aşa crezi tu că e minciuna? Îh, îţi trag o bucată de cazi în cap aici. Şi o să spun, n-am atins-o, domne. Cine îţi demonstrează? O să spună colegul meu că te-am atins eu? Că-ţi trag şi eu un bocanc în cap. Ai înţeles?"
Potrivit procurorilor martora "Irina Nistor" era investigator sub acoperire, care urma să constate infracţiuni de corupţie, nepreconizînd lipsirea de libertate şi agresarea sa. Din acest motiv, procurorii consideră că aceasta s-a aflat în aceeaşi situaţie ca oricare altă persoană faţă de care s-ar fi aplicat relele tratamente.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Oana, acum 4495 zile, 17 ore, 49 minute, 18 secunde
Sa le fie rusine, si-au pus mintea cu o femeie si colega lor, unii politisti se cred cineva, poate s-o lua vreo masura cu acesti neispraviti ceea ce nu cred, politia dintotdeauna a lovit cetateanul.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.