Național

Mai plătim "abonamentul" la FMI?

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 1690 vizualizări
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, susţine că nu este logic ca România să contribuie cu bani la fonduri de garantare ale FMI

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a apreciat, ieri, că nu ar fi logic ca România, ţară aflată în prezent în program cu Fondul Monetar Internaţional, să contribuie cu bani la eventualele fonduri de garantare ale FMI. "În momentul de faţă nu există nimic scris. Deci, din punctul acesta de vedere nu putem să spunem că vom contribui sau nu. Dar, pe de altă parte, sigur că noi am fost în contact cu reprezentanţii Consiliului care pregătesc documentele. şi, din toate informaţiile pe care le avem, rezultă foarte clar că nu se pune problema ca un stat aflat în program cu Fondul Monetar să contribuie cu bani. Ar fi ilogic. Deci primeşti, sau eşti sprijinit într-un fel sau altul de Fondul Monetar şi tu vii şi contribui cu bani la Fondul Monetar", a arătat Orban, în emisiunea "Catedra de politică", de la EuropaFm.
Leonard Orban a mai apreciat că decizia Consiliului European privind acordul de guvernanţă fiscală, la care a aderat şi România, reprezintă un pas important spre constituirea Statelor Unite ale Europei. "Statele Unite ale Europei înseamnă avansarea integrării şi pe alte domenii. Dar, cel puţin pe zona economică, în ceea ce priveşte coordonarea politicilor macroeconomice, deciziile care au fost luate sunt extrem de importante. Nu reprezintă un pas înainte, ci reprezintă o schimbare fundamentală", a subliniat ministrul Afacerilor Europene, citat de Agerpres. Acesta a confirmat, de asemenea, că nucleul de putere al viitoarei entităţi europene ar urma să fie Comisia Europeană.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.