Național

Haine sau mîncare?

Ziarul de Vrancea
21 oct 2011 577 vizualizări
La ce renunţă românii şi pe îşi vor cheltui ei cei mai mulţi bani în următoarele luni.

Românii intenţionează să cheltuiască mai puţin pe haine în următoarele şase luni, dar nu îşi vor reduce cheltuielile pentru mîncare şi produse alimentare, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Winkle, prezentat vineri, cu ocazia lansării oficiale a activităţii în România. Studiul, care a vizat atitudinile consumatorilor în 12 ţări - Rusia, Brazilia, India, China, Canada, România şi state central şi vest-europene, arată că românii intenţionează să cheltuiască mai mult cu asigurările şi comunicaţiile mobile, a declarat pentru Agerpres directorul Winkle pentru Europa de Est, Dragoş Sincă.
În ceea ce priveşte modul cum se văd ei înşişi, consumatorii din România sînt mai veseli, optimişti şi spun mai des ceea ce gîndesc, spre deosebire de consumatorii din alte state, cum ar fi Rusia, a adăugat Sincă. Potrivit studiului, puţini români consideră medicul ca fiind prima opţiune (23%), atunci cînd au o problemă de sănătate, în timp ce un procentaj mai mare preferă să consulte un prieten sau o cunoştinţă care are simptome similare şi să folosească tratamente alternative (30%).
Referitor la atitudinea faţă de bani şi bănci, studiul relevă o atitudine similară a consumatorilor din cele 12 ţări - banii sînt un scop în viaţă, dar şi un instrument de responsabilitate faţă de familie. "A pierde bani este ca şi cum aş pierde pe cineva drag" - este atitudinea asumată de majoritatea respondenţilor din cele 12 state care au făcut obiectul cercetării Winkle.
În schimb, comparativ cu alte state, un procentaj mai mic dintre români au încredere în banca cu care lucrează şi consideră serviciile şi tarifele băncilor ca fiind corecte şi justificate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.