Național

COLOANA: national

Ziarul de Vrancea
16 oct 2011 543 vizualizări
Boc promite că bugetul de stat pe 2012 nu se va atinge de pensii

Premierul Emil Boc a declarat, sîmbătă, la reuniunea femeilor PDL, că în proiectul bugetului de stat pe 2012 nu s-a luat în calcul şi nici în evidenţă spre analiză impozitarea pensiilor, aşa cum s-a vehiculat în presă. "În bugetul de stat se stabileşte politica de salarii şi pensii. În proiectul de buget nu am luat în calcul şi nici nu avem în evidenţă spre analiză impozitarea pensiilor, aşa cum s-a vorbit în mass-media. Mergeţi pe mesajul guvernamental!", le-a spus Boc femeilor democrat-liberale. "Pe 24 noiembrie, Uniunea Europeană va face cunoscută prognoza de creştere economică a tuturor ţărilor din UE. În baza acestei prognoze şi România îşi va definitiva bugetul şi evident în urma discuţiilor cu FMI şi Comisia Europeană vom stabili şi nivelul deficitului bugetar, în jur de 3%, dar depinde cît va fi în jur de 3% de prinderea în bugetul de stat a pierderilor pe care le au companiile de stat", a spus Boc. El a adăugat că România are o problemă majoră pentru că timp de 20 de ani au fost tolerate pierderile de la companiile de stat, iar guvernul s-a angajat ferm în procesul de restructurare a companiilor de stat pentru a avea mai mulţi bani la sănătate, la învăţămînt, la investiţii. Premierul a mai arătat că odată cu finalizarea legii bugetului de stat va fi stabilită şi politica de salarii şi pensii însă a ţinut să precizeze că în proiectul de buget nu s-a luat în calcul şi nu există în evidenţă vreo analiză care să ducă la impozitarea pensiilor, aşa cum s-a vorbit în presă.

Jaf pentru 1 (un) leu

O bătrînă în vîrstă de 85 de ani din oraşul Flămînzi (judeţul Botoşani) a fost tîlhărită pentru un leu, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Daniela Gheorghiescu. Potrivit acesteia, femeia a fost tîlhărită de un nepot de-al său, în vîrstă de 20 de ani, care, în apropiere de miezul nopţii, a intrat în casa victimei după ce a forţat un geam. "Sub presiunea ameninţărilor şi a loviturilor, i-a dat tînărului suma de un leu, pe care o păstra sub o faţă de masă, după care acesta a părăsit locul faptei", a declarat Gheorghiescu. Tînărul a fost reţinut pentru 29 de zile pentru tîlhărie, în baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Botoşani.

Accident cu opt răniţi, pietoni aflaţi pe trotuar

Opt persoane au ajuns, în total, la Spitalul Judeţean Bacău, după ce o maşină a pătruns pe trotuar şi a lovit un grup de pietoni, în municipiul Bacău, în starea cea mai gravă fiind o femeie care a suferit un traumatism cranian şi care a fost internată în secţia de terapie intensivă. "Restul pacienţilor au diverse fracturi şi contuzii minore, iar în prezent toţi sînt în investigaţii medicale", a afirmat purtătorul de cuvînt al Spitalului Judeţean Bacău, precizînd că, cel mai probabil, mare parte dintre pacienţi nu vor necesita internarea. Accidentul s-a petrecut sîmbătă, pe strada Mărăşeşti din municipiul Bacău, fiind provocat de un bărbat de 33 de ani, care nu a acordat prioritate în momentul în care a făcut un viraj la stînga, iar maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism, care circula regulamentar. În urma impactului, maşina care a provocat accidentul a ajuns pe trotuar, unde a lovit un grup de pietoni.

Geoană a aflat ce îi lipseşte stîngii

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că marea provocare a stîngii este articularea unui proiect de dezvoltare care să fie îmbrăţişat de cît mai mulţi cetăţeni, pentru că, doar criticînd dreapta, liderii stîngii nu vor fi liderii schimbării, ci parte a marii mase de nemulţumiţi. "Aş vrea să văd şi în România că sîntem în stare, noi, cei de stînga, să aducem acest aer proaspăt al unui nou mod de a face politică, al unui nou mod de a comunica cu cetăţenii din perspectiva intereselor lor legitime", scrie Geoană într-o postare pe blogul său. În opinia sa, aceasta este mare provocare a stîngii româneşti şi a stîngii europene: "articularea unui proiect de dezvoltare îmbrăţişat şi asumat cît mai vocal de către cît mai mulţi cetăţeni". "Contururile societăţii demne se trasează pînă la urmă în stradă, printre oameni şi nu pot fi niciodată impuse printr-un singur document programatic sau printr-un protocol. Altfel, doar criticînd dreapta, nu vom fi liderii schimbării, nu vom fi alternativa aşteptată, ci parte a marii mase de nemulţumiţi de ceea se întîmplă în ţară şi în Europa", adaugă Mircea Geoană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.