Național

Riurile sint in scadere

Ziarul de Vrancea
31 mar 2006 826 vizualizări
Prin barajul de la Calimanesti se deverseaza cu 850 metri cubi pe secunda.

Riurile de pe teritoriul judetului nu au pus deocamdata probleme, potrivit specialistilor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea. Pe nici un curs de apa nu s-au atins cotele de aparare, cu toate ca in ultimele zile nivelurile au crescut cu citiva centimetri, iar apae este tulbure. Ieri, doar Siretul a inregistrat cresteri semnificative, aceasta si datorita debitului deversat prin barajul de la Calimanesti. Ca masura de precautie, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a luat decizia ca barajul de la Calimanesti sa deverseze 850 mc/s, fata de media normala de 400 mc/s. Aceasta cu toate ca miercuri acest debit fusese stabilit la 650 mc/s. Datorita acestor deversari, la Lungoci debitul Siretului ajunsese ieri la 1.002 mc/s, fata de un debit normal 300mc/s. Nivelul pe Siret a crescut astfel pina la 385 cm, un plus de 14 cm fiind inregistrat numai ieri, pina la ora 12.00. Cu toate acestea nu s-a atins cota de aparare, care este de 600 cm. Si pe Putna, la Botirlau, apele au crescut cu 23 de cm, ieri dimineata. Potrivit reprezentantilor SGA, cursurile de apa mai mai crescut in ultimele 24 de ore cu 46 cm la Adjudu Vechi, cu 68 cm la Cosmesti, dar si cu 50 de cm pe Putna, la Tulnici, 48 cm pe Putna, la Mircesti, si cu 58 cm pe Rimnicu Sarat, la Tataru. "Imbucurator este faptul ca scade nivelul pe Trotus. De asemenea, nu au cazut nici precipitatii semnificative, o maxima de 5,5 litri pe metru patrat fiind inregistrata la Lepsa", a precizat Sergiu Mihaila, purtatorul de cuvint al SGA. (C. S., D. L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.