Național

Băsescu alături de Rege în Parlament? "Nu cred"

Ziarul de Vrancea
22 sep 2011 680 vizualizări
Răspunsul îi aparţine şefului statului

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să comenteze, marţi seară, la TVR 1, decizia Parlamentului privind reuniunea dedicată aniversării Regelui Mihai, menţionînd însă că nu-şi schimbă punctul de vedere exprimat anterior despre Rege. Întrebat dacă va da curs unei eventuale invitaţii în plenul Legislativului la şedinţa solemnă din 25 octombrie, Băsescu a răspuns sec: "Nu cred". În aceeaşi emisiune, şeful statului a declarat că, în opinia sa, trebuie pregătită ideea de "mişcare populară" pentru realizarea unei eventuale alianţe, înainte sau după alegerile din 2012, menţionînd că de aceea a şi rugat-o pe fiica sa să înregistreze la OSIM această denumire. Preşedintele nu a detaliat care ar trebui să fie partidele care vor face parte din "mişcare" şi nici scopul construcţiei politice. "Nu ştiu, înainte, după (n.r. - alegerile din 2012), nu ştiu, dar preventiv trebuie să gîndeşti politic. N-aş merge mai departe, decît să vă spun că este posibil să se creeze o alianţă sau că poate ar trebui creată", a spus el.

Unde cad rachetele şi cine răspune

În aceeaşi interveneţie, Traian Băsescu a anunţat că desecretizarea acordului privind scutul american antirachetă ar putea avea loc în următoarea săptămînă, adăugînd că în mod garantat nu va exista nici un act adiţional secret la acordul care va fi făcut public. El a explicat că Acordul are prevederi legate de protecţia mediului şi a cetăţenilor, dar şi legate de răspundere. "Răspunderea... Ce se întîmplă pe teritoriul României este în răspunderea statului român. Ce se întîmplă în afara teritoriului, spaţiului aerian al României, este în responsabilitatea SUA", a spus Băsescu. El a exemplificat, spunînd că se referă la situaţia în care s-ar putea ca o rachetă lansată de la Deveselu să cadă pe teritoriul unui alt stat. "Eventualele prejudicii sînt în responsabilitatea SUA pentru orice se întîmplă în afara României. Ce se întîmplă pe teritoriul României este în responsabilitatea României", a subliniat preşedintele. Şeful statului a adăugat că tratatul prevede şi "un angajament clar al SUA de a apăra România împotriva atacurilor şi ameninţărilor cu rachete antibalistice".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.