Național

Crin Antonescu, in topul parlamentarilor chiulangii

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 620 vizualizări
Deputatii Iulian Iancu (PSD), Dan Pasat (PDL) si senatorul PNL Crin Antonescu se afla în topul celor mai slabe prezente la votul final din cele doua camere ale Parlamentului în sesiunea februarie - iunie 2011, releva un raport întocmit de Institutul pentru Politici Publice (IPP) dat publicitatii ieri

În topul absentelor de la Camera Deputatilor se plaseaza Iulian Iancu (133 de prezente din 429 de voturi finale, avînd un procent de 30,3%), Dan Pasat (31%) si Mihai Voicu-PNL (33,6%). În topul prezentei, 15 deputati întrunesc un grad de prezenta de 100%, printre ei numarîndu-se si Roberta Anastase (PDL). În cazul ministrilor-deputati, cele mai bune prezente le-au avut Gheorghe Ialomitianu (65,5%), Valeriu Tabara (40,3%) si Laszlo Borbely (38,9%), iar cele mai slabe - Kelemen Hunor (12,6%), Elena Udrea (21,9%) si Gabriel Oprea (23,3%).
La voturile finale din plenul Senatului, cele mai slabe prezente au înregistrat Ion Vasile (PNL - 78 de prezente din 384 de voturi finale, avînd un procentaj de 20,3%, Gheorghe Saghian (26,8%) si Crin Antonescu (27,3%), iar cele mai bune - David Gheorghe (PDL - 99,2%), Ion Ruset (PDL - 98,2%) si Ion Bara (PDL - 95,8%).

Cei mai eficienti si cei mai guralivi

IPP a realizat si un clasament al initiativelor legislative depuse de parlamentari, dar si al eficientei acestora. În aceasta sesiune, cele mai multe initiative legislative îi apartin deputatului independent Mircia Giurgiu (80), urmat de Marius Cristinel Dugulescu de la PDL (42) si Florin Iordache de la PSD (32). IPP subliniaza ca un numar extrem de ridicat de initiative depuse per sesiune nu reprezinta neaparat o activitate eficienta. De exemplu, deputatul Mircia Giurgiu a depus 80 de proiecte si 324 de initiative în întreg mandatul, însa, în termeni de eficienta, doar 8,3% dintre initiative (27) au devenit legi. Din punct de vedere al eficientei legislative, prima pozitie este ocupata în continuare de deputatul PSD Ion Dumitru (20,4% eficienta), urmat de Constantin Chirila de la PDL cu 13% si de deputatul PSD Marian Ghiveciu cu 12,7%. În topul deputatilor cu cele mai putine initiative legislative se afla Nicolae Paun de la minoritati, Marin Bobes de la PSD si Dan Pasat de la PDL, care nu au depus nici un proiect.
În cazul senatorilor, cele mai multe initiative legislative au fost depuse de Emilian Valentin Frîncu de la PNL (28), Laurentiu Florian Coca de la PSD (22) si Elena Mitrea de la PSD (18), iar cele mai putine au avut Mihai Stînisoara de la PDL, cu zero proiecte si Cristian Diaconescu, cu un singur proiect.
IPP a realizat si o statistica a luarilor de cuvînt în plenul Camerei Deputatilor si Senatului. La deputati, cele mai multe luari de cuvînt le-a avut Tudor Ciuhodaru (PC - 108), Valeriu Zgonea (PSD - 105) si Aura Vasile (PSD - 61), iar 10 deputati au fost înregistrati fara nici o luare de cuvînt, printre care Florin Anghel (PDL), Catalin Croitoru (PDL) si Dumitru Boabes (PSD).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.