Național

COLOANA: Kelemen, despre "banca secuiasca": Nu e o banca, e un banc

Ziarul de Vrancea
28 aug 2011 597 vizualizări
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, simbata, la Festivalul Peninsula de la Tirgu Mures, ca intentia de înfiintare a unei "asa-zise banci secuiesti" este mai degraba "un banc, nu o banca".




 "E un banc, nu o banca, un banc. Despre lucruri care nu pot fi realizate si care n-au nici o noima, n-ai cum sa zici nimic", a declarat liderul UDMR.
Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, vineri, într-o conferinta de presa la Craiova, ca "extremistii maghiari se pregatesc sa emita o moneda, denumita SIC, care sa ruleze strict în Tinutul Secuiesc, ea criticind Guvernul Boc pentru ca nu a luat atitudine. Potrivit senatorului PSD, în judetele Harghita, Covasna si Mures "oficialii maghiari au început sa recunoasca faptul ca au în vedere înfiintarea unei banci care ar urma sa se numeasca Siculorum Bes-Bank, denumire care vine de la Tinutul Secuiesc, si care ar urma sa emita un SIC". Ea a sustinut ca mai întii SIC-ul ar urma sa fie folosit de catre investitorii maghiari ca o fila cec, pina la dezvoltarea bancii si transformarea în moneda.


Antonescu ii roaga pe maghiari sa tradeze

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, simbata, la Mamaia, ca USL garanteaza UDMR accesul la guvernare pina în 2016 daca în septembrie Uniunea refuza sa mai "gireze" o guvernare "dezastruoasa". El a precizat ca exprima o opinie personala si a afirmat ca daca UDMR nu întelege ca "gireaza si este complice la o guvernare dezastruoasa", atunci USL nu mai este interesat de o guvernare cu Uniunea. "Atunci, din punctul nostru de vedere si noi trebuie sa ne luam adio de la ipoteza în care, sper, cu ultimele puteri, ca s-ar putea pune capat mai devreme dezmatului pedist si basist", a continuat el. Antonescu a precizat ca, daca UDMR iese de la guvernare la începutul sesiunii parlamentare, are garantat accesul la guvernare alaturi de USL pâna în 2016. "Astazi garantam UDMR o guvernare împreuna iâna în 2016, dar daca ramin acolo unde sint acum, pot veni la dialogul dintre putere si opozitie, dar cu alte propuneri vin degeaba", a mai afirmat presedintele PNL.


Un vasluian si-a ucis socrii, apoi a încercat sa se sinucida

Un barbat de 39 de ani din localitatea vasluiana Rinzesti si-a ucis socrii cu cite doua lovituri de cutit în inima. Potrivit politistilor vasluieni, Vasile Croitoru, în virsta de 58 de ani, si Dorina Croitoru, în virsta de 53 de ani, l-au dat afara din casa pe ginerele lor pentru ca acesta si-a însusit toti banii pe care cei trei îi primisera, la începutul saptaminii trecute, cind au vindut un vitel crescut împreuna. La citeva zile dupa ce a fost dat afara din locuinta socrilor barbatul a mers în casa si si-a ucis socrii cu cite doua lovituri de cutit în zona inimii. Barbatul a încuiat locuinta pe exterior cu un lacat si a lasat un bilet în care a scris, în numele celor doua victime, ca ar fi plecate pentru o perioada de timp la rude. "Ca sa aiba credibilitate, autorul a mai scris ca cei care gasesc biletul sa dea de mincare la animale si sa nu-l primeasca în casa pe ginerele lor. Cele doua victime au fost gasite de catre vecini, la o zi dupa consumarea dublei crimei", a spus Loredana David. Dupa ce si-a omorit socrii, Zaharia Baltatu a mers la locuinta unui var unde se mutase. Simbata, barbatul a baut o substanta de uz veterinar, cu intentia de a sinucide. Înainte de a înghiti acea substanta, autorul dublei crime a lasat un bilet în care-si motiveaza gestul sinuciderii prin faptul ca a si-a omorit socrii. De asemenea, barbatul si-a sunat sotia, aflata la munca în Italia, transmitindu-i sa se uite pe posturile de televiziune sa vada ce fapte a comis", spun politistii. Barbatul a fost transportat în coma la Spitalul de Urgenta Birlad, medicii fiind rezervati în privinta sanselor de supravietuire.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.