Național

COLOANA: Preda despre Ponta: Are discursuri de "stand-up comedy"

Ziarul de Vrancea
18 aug 2011 651 vizualizări
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ieri ca ar fi o "catastrofa" ca liderul PSD, Victor Ponta, sa ajunga premier, democrat-liberalul apreciind ca acesta are discursuri de "stand-up comedy".

Cristian Preda nu exclude însa posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa numeasca dupa alegerile de anul viitor un premier care nu este de la PDL: "Nu cred ca Traian Basescu s-ar opune numirii unui premier care sa nu fie din PDL. E singurul presedinte care a numit de pilda în fruntea serviciilor de informatii persoane care nu veneau din propriul partid: un fost liberal la SIE si un fost pesedist la SRI. Deci, prezentarea lui Traian Basescu ca un pedelist orb e falsa, dupa parerea mea". Întrebat daca îl vede pe Traian Basescu numindu-l prim-ministru pe liderul PSD, Victor Ponta, Cristian Preda a raspuns ironic: "Nu trebuie sa ni-l imaginam pe Traian Basescu naiv si facind greseli. Ar fi o catastrofa ca Victor Ponta sa fie numit premier, pentru ca e realmente un lider de partid pe care si pesedistii nu stiu cum sa-l dea mai repede la o parte! E un om care se ocupa de haine. Este un discurs de stand-up comedy, nu de om politic care vrea sa guverneze o tara într-o situatie de criza. Acesta e marele nostru avantaj din punct de vedere politic: faptul ca nu avem un lider puternic de tipul lui Ion Iliescu în fata, ci mai degraba tentat de genul acesta de divertisment politic".

Ritli a rostit finalul juramintului de credinta si în limba maghiara

Noul ministru al Sanatatii, Ritli Ladislau, a rostit, miercuri, la ceremonia desfasurata la Palatul Cotroceni, ultima parte a juramintului de învestitura - "Asa sa-mi ajute Dumnezeu!" – atit în limba româna, cit si în limba maghiara. "Isten engem úgy segéljen!", a spus Ritli Ladislau la finalul juramintului. La incheierea ceremoniei, presedintele Traian Basescu a avut o scurta interventie, spunindu-i noului ministru al Sanatatii ca spera sa înteleaga ceea ce predecesorul nu a înteles, ca nu se pot da alti bani la sanatate pina nu se închid robinetele prin care se scurg bani spre ale directii, nu spre bolnavi.

Peste 5.000 de angajati ai MAI nu au promovat examenul de evaluare

Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor nu au promovat examenele de evaluare pentru stabilirea numarului de cadre disponibilizate în cadrul procesului de reorganizare a institutiei, a declarat ieri ministrul Traian Igas. El a spus ca aceste concursuri s-au desfasurat sub supravegherea si coordonarea sefilor de arme si ca cel mai probabil evaluarile se vor încheia la mijlocul lunii septembrie. Ministrul a spus ca au fost scoase la concurs 38.850 de posturi pentru care au fost puse la dispozitie aproape 47.000 de persoane. La examene s-au înscris aproape 42.000 de angajati, iar 36.069 au promovat probele de concurs. Alti 5.105 nu au promovat examenul, iar peste 700 nu s-au prezentat. Ministrul Igas a subliniat ca dupa încheierea concursurilor la începutul lunii octombrie MAI va avea un numar de angajati mai mic cu 10.000.

Lorincz Robert spune ca l-a omorit pe viceprimarul din Joseni pentru ca l-a molestat sexual

Lorincz Robert spune ca l-a omorit pe viceprimarul din Joseni, Csala Zsolt, pentru ca acesta l-a molestat sexual în biroul sau din primarie, cind amindoi erau bauti, potrivit rechizitoriului procurorilor. Lorincz Robert a fost trimis în judecata de procurori pentru omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor dupa ce l-a împuscat mortal, în 22 aprilie, pe viceprimarul comunei harghitene Joseni, Csala Zsolt, în casa de vacanta a acestuia din satul Borzont.
Lorincz a povestit ca în cursul anului 2007-2008, dupa ce a consumat bauturi alcoolice împreuna cu Csala Zsolt, ambii fiind în stare de ebrietate, l-a surprins pe viceprimar în timp ce îi facea sex oral în incinta biroului sau din primarie, situatie ce i-a produs o profunda stare de indignare. Totodata, el le-a spus procurorilor ca în cursul anului 2010 viceprimarul Csala Zsolt, în complicitate cu functionari din primariile Joseni si Gheorgheni, l-ar fi "deposedat în mod fraudulos" de o parcela de teren pe care o detinea în satul Borzont, prin schimbarea amplasamentului initial al parcelei.

Agresorul femeilor din Timisoara, omorise anterior o prostituata

Procurorii au dispus ieri începerea urmaririi penale pentru omor calificat fata de Aurel Mîndrila, barbatul care a înjunghiat trei femei pe strada, la Timisoara, dupa ce acesta a recunoscut ca a ucis o prostituata.
"Aurel Mîndrila a dat o declaratie în care sustine ca el a ucis-o si pe femeia gasita înjunghiata pe Calea Sagului. A spus ca a avut acelasi motiv ca si în cazul celorlalte trei femei înjunghiate neletal. Însa nu putem merge mai departe numai pe baza declaratiei lui, aceasta trebuie coroborata cu probe. În continuare împreuna cu Politia se fac cercetari si se încearca sa se coroboreze declaratiile lui cu probe materiale sau testimoniale, daca se gasesc martori", a afirmat unul dintre anchetatori. În noaptea de duminica spre luni, trupul neînsufletit al unei femei de 42 de ani, care practica prostitutia, a fost descoperit în apropierea unei benzinarii de la iesirea din municipiul Timisoara, pe Calea Sagului. Conform anchetatorilor, femeia avea mai multe escoriatii la fata, precum si o plaga prin întepare în partea stinga a toracelui. Marti, trei femei au fost înjunghiate pe strada, la Timisoara.
 

.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.