Național

Peste 2000 de romani cercetati pentru fapte de coruptie doar in 2011

Ziarul de Vrancea
7 aug 2011 581 vizualizări
Administratia publica si sanatatea sint domeniile in care s-au inregistrat cele mai multe cazuri de coruptie

Peste 2.000 de persoane au fost cercetate pentru fapte de coruptie în primele sase luni ale anului, potrivit rezultatelor programului "Anticoruptia", derulat de Directia de Investigare a Fraudelor. În prima jumatate a anului, politistii au declinat în favoarea parchetelor aproape 650 de dosare penale, potrivit unui comunicat de presa emis ieri de Politia Româna. În aceste dosare au fost cercetate peste 2.000 de persoane, pentru aproape 3.100 de infractiuni legate de coruptie. Numarul infractiunilor declinate în favoarea parchetelor a crescut fata de 2010, de la 990 la peste 1.400. Totodata, în primele sase luni ale anului, în domeniul administratiei publice au fost deferite parchetului aproape 580 de persoane, cercetate în 183 de dosare penale, pentru comiterea a aproape 900 de infractiuni. În domeniul sanatatii si inspectiei sanitare au fost deferite justitiei 406 persoane, pentru aproape 590 de infractiuni, iar în domeniul educatiei au fost cercetate 147 de persoane, pentru 227 de infractiuni. De asemenea, peste 180 de persoane au comis nereguli în domeniul achizitiilor publice, fiind cercetate în 32 de dosare penale, iar 120 de persoane au fost cercetate pentru obtinerea ilegala a unor fonduri UE sau deturnarea acestora.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.