Național

Fodoreanu a trecut la PC, iar Corneanu a plecat din PD

Ziarul de Vrancea
1 mar 2006 1106 vizualizări
Fosta pesedista Doina Fodoreanu a devenit conservatoare, iar Gabriel Corneanu si-a anuntat demisia din PD si este independent. Daca Fodoreanu nu a dorit sa comenteze schimbarea taberelor, Corneanu a declarat ca s-a saturat de imaginea negativa a PD-ului. Fostul democrat a spus ca si Victor Racosanu ii va calca pe urme.

Sedinta de ieri a Consiliului Local Focsani a adus schimbari in componenta tuturor taberelor politice care il alcatuiesc. Pesedista Doina Fodoreanu, fost viceprimar al Focsaniului pina in anul 2004, a trecut la Partidul Conservator. Aceasta nu a dorit sa comenteze motivele plecarii de la PSD, partid a carui doctrina a sustinut-o cu credinta timp de 10 ani. "Plecarea mea la conservatori este o optiune personala, m-am gindit timp de un an de zile la acest subiect si astazi (ieri- n.r.) au aflat toti hotarirea mea. Din PSD am plecat pe 24 februarie, atunci cind am semnat adeziunea cu Partidul Conservator. De acum incolo voi vota cum decide partidul din care fac parte, dar si cum imi dicteaza constiinta si in interesul celor pe care ii reprezint", ne-a declarat Doina Fodoreanu. Fostii colegi respecta alegerea Doinei Fodoreanu, in ciuda zvonuilor ca aceasta ar fi trimisa chiar de sefi in "detasare" la acest partid, pentru a-l intari. "Este o decizie personala, pe care o respect. Ii urez mult succes in noua constructie politica si sper sa se manifeste cu aceeasi consideratie fata de proiectele in interesul comunitatii si sper ca votul dumneaiei sa nu devina politizat", a declarat consilierul local George Mateescu. Doina Fodoreanu intareste pozitia PC in Consiliul Local, unde are acum doi consilieri.


"Clanul" Vraciu, subiect de birfa in Consiliul Local


Miscari de trupe au avut loc si in rindurile opozitiei din legislativul focsanean. Asa cum era de asteptat, consilierul local Garbiel Corneanu, fost candidat la Primaria Focsani, si-a anuntat demisia din PD si si-a declarat independenta politica. Fostul democrat i-a criticat in plen pe senatorul Jan Vraciu, consilierul judetean Valerica Panciu si pe prefectul Ion Oprea, fost vicepresedinte al PD Vrancea, spunind ca persoanele cu o imagine proasta ar trebui sa se retraga inainte ca partidul sa aiba de suferit. Gabriel Corneanu a spus ca nici colegul sau Victor Racosanu, directorul SGA, nu mai este agreat in PD, insa a afirmat ca acesta nu va pleca din partid pina nu va avea motive intemeiate. "Incepind cu ora 13.00 de astazi (ieri- n.r.) mi-am dat demisia din PD, sint independent, dar voi vota cu Alianta D.A.. Imi pare rau de ce se intimpla acum in PD. Insa eu nu vreau sa intru in aceeasi oala cu cei care fac tot felul de probleme si care nu inteleg ca au fost alesi in interesul oamenilor. Se iau decizii ca si cind partidul este SRL- ul unui grup, iar cind treaba se clatina mergem univoc. Acest lucru nu este in regula. Imaginea in fata electoratului este din ce in ce mai proasta! Jan Vraciu, de exemplu, nu a facut mai nimic de cind este senator. Lica Panciu voteaza deseori cu PSD-ul si tot asa! Nici prefectul Ion Oprea nu are o activitate stralucita ... Nu este in regula ceea ce se intimpla la PD, nu este democratic", a declarat Gabriel Corneanu, convins ca vrincenii isi vor da seama curind ca presedintele Traian Basescu nu inseamna PD Vrancea. Fostul democrat spune ca a discutat in urma cu citeva luni si cu presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, in legatura cu situatia din Vrancea si acesta chiar i-a spus sa nu plece din partid pentru ca situatia se va remedia. In opinia lui Gabriel Corneanu, acest lucru nu s-a intimplat.


"Grupul consilierilor independenti"


In spirit de gluma, facind apel la reclama care promova "femeile care beau doar apa plata cu lamiie", consilierul independent Gheorghe Iorga a salutat marirea "grupul consilierilor locali independenti" in detrimentul democratilor focsaneni, care aproape ca nu mai conteaza in legislativul local. Acestia sint reprezentanti acum in Consiliul Local Focsani numai de Victor Racosanu, care se pare ca are si el zilele numarate in PD, intrucit a deranjant destul de tare pozitia senatorului Jan Vraciu in virful PD Vrancea

si risca sa fie exclus din partid. Democratul nu a fost prezent la sedinta de ieri, fiind in concediu medical de citeva saptmini. (Iulia CRETU, Dana LEPADAT)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.