Național

Maia Morgenstern i-a servit o cafea domnului ministru

Cristi Irimia
15 feb 2006 741 vizualizări
Reprezentatie de exceptie a actorilor de la Teatrul National

Maia Morgenstern, Alexandru Georgescu si Maria Teslaru, celebrii actori ai Teatrului National, au oferit aseara o reprezentatie de exceptie in fata unui public focsanean care a ocupat aproape toate locurile din sala Casei de Cultura a Sindicatelor. «Cafeaua domnului ministru», piesa pusa in scena la Focsani chiar de Valentine\'s Day, este o excelenta adaptare a conditiei ministrului roman (n. r. - jucat de Alexandru Georgescu), fie el de ieri ori de azi, conditie de "rasfatat" al sistemului in care traieste. Cum altfel, cind burta nu-i mai incape in pantaloni, cind coroanele de depus la evenimente sint "grele ca florile de plumb", iar ministrul este "politician, nu halterofil, ce naiba!"?

Dilemele ministrului ... atoatenestiutor, legate de numarul de colegi pe care (nu) ii are, de faptul ca "Europa n-are nici macar ...maimute" si, mai ales, de enigma "Da\' eu la ce minister sint ministru\' ...!?!?", incearca sa fie dezlegate de "sefa de cabinet" (n. r. - Maia Morgenstern) mereu disponibila si dispusa a oferi solutii pentru iesirea din grelele situatii aparute. Concluzia celor doi despre politica este cit se poate de simpla si clara: "In politica trebuie sa fii sincer si cind minti!", insa patroana de bordel (n. r. - Maria Teslaru) venita pe nepusa masa in audienta la "domnul ministru" tine sa precizeze ca "politica este o cur...sa de obstacole".

Roata vietii face ca finalul piesei sa-l gaseasca pe ministru om de afaceri venit in audienta la doamna ministru, ex-patroana de bordel. Si pentru ca reprezentatia sa fie completa, ministrul si sefa sa de cabinet nu se dau in laturi sa-i infiereze cu dirzenie pe ziaristii care "vor mirosi ca e ceva necurat la mijloc si vor veni aici, porcii dracului!". De altfel, expresia folosita la adresa jurnalistilor este repetata la infinit de «ministrul nimanui», care tine sa precizeze ca "Politia te mai iarta, mai uita ce are de facut, insa «porcii dracului» ne vor urmari la tot pasul!".

Celebrii actori au primit aplauze la scena deschisa si au revenit, la final, de mai bine de zece ori pe scena pentru a-i saluta pe iubitorii de teatru din Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.