Național

Blejnar: Unii angajati ai Garzii Financiare nu cunosc legea

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 679 vizualizări
In cadrul Garzii Financiare va fi infiintat un corp intern de control, care va verifica toate sesizarile contribuabililor privind abuzurile comisarilor

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a afirmat ieri ca sint angajati ai Garzii Financiare nu conosc legea, situatie care explica unele rezultate mai slabe, si a cerut salariatilor institutiei sa fie mai incisivi in combaterea evaziunii fiscale. "Despre Garda Financiara putem sa spunem multe, si lucruri bune, si lucruri rele. Fiind un bilant de activitate as vrea sa spun ca doresc de la dumneavoastra mai multa incisvitate in privinta combaterii evaziunii fiscale", a spus Blejnar intr-o conferinta de presa in care au fost prezentate rezultatele Garzii Financiare pe anul trecut. El a spus ca sint angajati carora le multumeste pentru performantele inregistrate, in special in ceea ce priveste monitorizarea anumitor intrari de marfuri din Uniunea Europeana cu risc fiscal mare. Blejnar a solicitat acestor comisari sa le ceara angajatilor din subordine sa invete legile, astfel incit sa poata valorifica la maxim toate metodele de control. "Atit va cer, disiplina, corectitudine si va mai rog un lucru: puneti oamenii sa citeasca legile. Legi cu care noi ne-am chinuit si le-am implementat", a mai spus seful ANAF. Comisarul general al Garzii Financiare, Arpad Ladanyi, a declarat, ieri, ca va infiinta in "viitorul apropiat" un corp intern de control, care va verifica toate sesizarile contribuabililor privind abuzurile comisarilor din institutie. "Fiecare institutie publica trebuie sa-si creeze o strategie pentru combaterea coruptiei. In politica asta un segment important o are si politica de personal, care inglobeaza inclusiv politica de salarizare", a afirmat Ladanyi intr-o conferinta de presa privind activitatea Garzii Financiare in 2010. Intrebat daca salariile reduse ale comisarilor reprezinta unul dintre motivele coruptiei din institutie, el a spus ca nivelul acestora a ajuns in acest an sa fie "rezonabil", dupa includerea stimulentelor in salarii, desi a admis ca veniturile angajatilor nu s-au modificat. "Salariile, asa cum au fost in 2010, in opinia mea erau mici. Anul acesta salariile sint rezonabile, dar suficient de mari incit sa micsoreze tentatia unor comisari de a primi mita", a spus Ladanyi. Intrebat ce s-a schimbat in politica salariala in acest an, Ladanyi a raspuns ca stimulentele au fost incluse in salarii. El a spus insa si ca veniturile angajatilor Garzii Financiare au ramas neschimbate. Ladanyi a sustinut, miercuri, ca exista o legatura directa intre salariile reduse ale comisarilor si gradul de coruptie din institutie, iar aceste constringeri bugetare ar explica si "goana" dupa amenzi a angajatilor, acestea fiind recompensate prin stimulente.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.